Hírek

2017.06.20. 15:55

Házhoz mennek majd a szelektív hulladékért Balatonalmádiban

BALATONALMÁDI Változik a szelektív hulladék begyűjtésének rendszere júliustól a településen. Több hulladéktípust házhoz menő rendszerben gyűjt majd a szolgáltató.

Marton Attila

Az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Balkom Kft. javaslatáról májusi ülésén döntött a képviselő-testület. Eszerint júliustól az állandó lakosok és az üdülőingatlant használók sárga gyűjtőedényekben és átlátszó zsákokban elkülönítetten gyűjtik a csomagolási papír-, a műanyag és a fémhulladékot, amelyet a közszolgáltatás részeként házhoz menő rendszerben, külön díj felszámo-lása nélkül, meghatározott rendszerességgel szállít el a Balkom Kft.

A város területén működő gyűjtőszigetek száma csökken, a megmaradó szigeteken az üveghulladékot gyűjtik júliustól a Vörösberényi ABC parkolójában, a Hattyú ABC parkolójában, a Csillag téren és a Balkom Kft. telephelyén (Rákóczi Ferenc utca 43.). A felszabaduló szigeteket a lakótelepi és társasházi településrészeken helyezik el, biztosítva az ott élőknek az elkülönített hulladékgyűjtést.

Balatonalmádiban tizenegy hulladékgyűjtő sziget működik, környezetük tisztán tartása azonban egyre több gondot okozott a szolgáltatónak. Erre szolgálhat megoldásul az új rendszer Fotó: Stiger Ádám

Balatonalmádiban tizenegy hulladékgyűjtő sziget működik, környezetük tisztán tartása azonban egyre több gondot okozott a szolgáltatónak. A problémák kezelésére az önkormányzat három helyszínen helyezett ki térfigyelő kamerákat az elmúlt években, valamint több szabálysértési eljárást is kezdeményezett a hivatal. Az elkülönített gyűjtési rendszer átalakításával és kiszélesítésével az ÉBH Kft. reményei szerint a városkép esztétikai megjelenése javul, a begyűjtött hulladék kevésbé szennyezett lesz, és így hasznosítása is kedvezőbbé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!