Hírek

2015.11.28. 19:31

Százak mozdultak meg a Simon családért

Pápa – Minden várakozást felülmúlt a Naplóból megismert Simon család támogatására rendezett jótékonysági est látogatottsága: a zsúfolásig telt nézőtéren a szervezőknek még pótszékekről is gondoskodniuk kellett.

Polgár Bettina

Közel százötven néző és számos fellépő gyűlt össze a jó ügy érdekében a rendezvény helyszínéül szolgáló helyőrségi művelődési otthonban. Kocsisné Varga Renáta mint a jótékonysági est kiötlője és egyik szervezője elárulta: korábban nem ismerte a Simon családot, a Napló online oldalán találkozott először megható történetükkel. – Úgy gondoltuk, karácsony előtt jól jön még egy kis segítség. Mivel régóta a Pápai Musical Stúdió tagja vagyok, így ismerem a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok vezetőit, akik azonnal elfogadták a felkérést – hangsúlyozta Kocsisné Varga Renáta.

Fotó: Vallner Bettina

– A helyszínt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont biztosította, emellett pedig nagyon sokan hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson – mutatott rá a háttérben álló nagyfokú összefogásra a szervező. Az est során színpadra lépett Papatyi Tóth Tünde, a Huszár lakótelepi óvoda, a Pápai Musical Stúdió, a Zsoodance, a Gráciák, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI, a mihályházi asszonykórus, a Rezeda Néptánccsoport, a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Énekkara, a Vati Fiúk Country Club és a Black Bunny Rock and Roll Club. A zenés-táncos produkciókat a Simon család az első sorból tekintette meg.

Vesztergomné Buzás Petra, a rendezvény másik szervezője közelről ismeri a támogatott családot, akik elmondása szerint meghatódva adták beleegyezésüket az est lebonyolításához. – Néhány héttel ezelőtt szereztünk tudomást arról, hogy szervezés alatt áll részünkre egy jótékonysági esemény. Akkor még nem is gondoltuk, hogy ekkora érdeklődés övezi majd a rendezvényt, ez hatalmas meglepetéssel szolgált – nyilatkozta Simon László.

– A mai napig meg vagyunk hatódva, mert nem számítottunk ekkora szeretetre és ilyen mértékű összefogásra. A nulláról kellett újraépítenünk mindent. Ehhez rengeteg segítséget kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk – fűzte hozzá elérzékenyülve Simon László. Megjegyezte, hihetetlen volt számukra, hogy történetük a Naplónak köszönhetően az országhatáron túlra, Amerikába, Németországba és Ausztriába is eljutott. Azóta több európai országból is kaptak csomagokat, felajánlásokat.

Lapunk december 16-ig várja az olvasók felajánlásait a Pannon Lapok Társaságának hivatalos számlaszámára: 10300002-10583135- 49020126. A közleményben szerepeljen: adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!