Hírek

2016.04.27. 13:35

Somogyi Tamás az ország legjobb rendőre

Ajka – Belügyminiszteri kitüntetésben részesült Somogyi Tamás címzetes rendőr főtörzszászlós, akit közrendvédelmi szakterületen az év rendőrévé választottak. Veszprém megyében még soha senki nem kapott ilyen díjat.

Penk Tímea

- A feletteseim titokban tartották a jelölésemet, semmi nem szivárgott ki belőle. Amikor a Belügyminisztériumba kellett mennem, azt gondoltam, hogy valamilyen tárgyjutalmat kapok. Nagyon meglepődtem, amikor az első sorba ültettek. Amikor pedig a nevemet is kimondták, azt hittem, infarktust kapok – mesélte Somogyi Tamás, akinek Kontrát Károly államtitkár adta át az oklevelet. A főtörzszászlós nagyon büszke a különleges kitüntetésére, ugyanakkor szerényen beszél a munkájáról.

- Húszéves koromban, közvetlenül katonaság után helyezkedtem el a rendőrségen. Ennek már huszonhárom éve. A jelenlegi beosztásomat 18 éve töltöm be, szolgálatirányító parancsnoki feladatokat látok el – számolt be a kitüntetett. A rendészeti osztály dolgozójaként a járőrök, a baleseti helyszínelők munkáját koordinálja, illetve adminisztratív feladatokat végez, öt éve a megye rendőrévé választották. Szerinte ebben a szakmában is a hivatástudat az, ami megalapozza a sikeres munkavégzést.

- A kollégáim és a családom is nagyon örült az országos kitüntetésemnek, az édesanyám sírva fakadt, amikor meglátta az oklevelet – mondta a tősgyökeres ajkai főtörzszászlós. Elárulta, hogy egy tizenéves fia van, aki szakácsnak tanul.

A Veszprém megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor dandártábornok szintén nagyon büszke arra, hogy megyénkben először részesült egy kollégája országos kitüntetésben. Somogyi Tamás az eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül, a rendőrség napja alkalmából közrendvédelmi kategóriában az év rendőre miniszteri díjban részesült.

- A főtörzszászlóst a több éves munkája alapján, egy hosszas kiválasztási folyamat eredményeként jelöltük a díjra. Mindig a sokat, jól, szakszerűen és jogszerűen intézkedő rendőrök közé tartozott. Szolgálatirányítói feladatainak ellátása során nagy jártasságot szerzett a különböző technikai rendszerek megismerésében, használatában és a hozzájuk tartozó háttér joganyag elsajátításában. Gyors helyzetfelismerő képessége segítségével könnyen meglátja az összefüggéseket, és hiba nélkül képes önállóan dolgozni, úgy, hogy közben önellenőrzési feladatokat is beépít munkájába. 2015-ben több alkalommal is, majd 2016-ban jelzésére jó pár körözött személy elfogását hajtotta végre az Ajkai Rendőrkapitányság. Kollégái - beleértve a fiatal és pályakezdő rendőröket is - elismerik a munkáját és követik utasításait – méltatta a díjazottat a megyei rendőrfőkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!