Sikeres matematikusok a megyében

2012. április 19., 11:06 szerző: Szabó Zsuzsanna
Veszprém - A megyeszékhely két iskolájának tanulói is országos első helyezést értek el a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

Április második hétvégéjén Kecskeméten rendezték meg a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjét, ahol csapatban a Deák iskola ötödik osztályosai, egyéniben pedig Nagy Kartal, a Kossuth iskola nyolcadik osztályos tanulója lett első, aki hatodszor, azaz eddig minden alkalommal bejutott a verseny döntőjébe és ebből öt esetben országos első helyezést ért el. Eredményeinek elismeréseként ő, valamint tanára, Nagyné Czaun Marianna különdíjat kaptak. A két intézmény kétezer-négyszáz induló közül az általános iskolák között is kiemelkedő helyezést ért el összesítésben. A Kossuth iskola 1859 pontjával nemcsak az első helyet, hanem A legeredményesebb vidéki általános iskola címet is elnyerte, míg a Deák (1818 pont) harmadik lett.

A képen a Veszprém megyét képviselő Kossuth iskola csapata látható (balról jobbra), ez az a csapat, amelyik ezúttal  erős versenyben megszerezte az országos első helyezést: Jakab Viktor, Székely Mátyás, Vincze Győző, Kósa Bendegúz, Radnai Bálint, Hujber Ádám, Oláh Gergő, Varga Milán, Bodnár Milán, Jeges Gábor, Nagy Kartal, Cz. Nagyné Bándi Klára, Kocsog Adél, Kővágó Boglárka, Kovács Őzike (Fotó: Radnai István)

A kimagasló megyei eredmények értékét növeli a szépszámú induló is, hiszen a döntőbe jutott 624 versenyző az ország és a környező országok magyarlakta területeinek 157 településéről érkezett. Úgy, hogy ezt megelőzően ők bizonyultak a legjobbaknak a megyei fordulón a 44 ezer magyarországi és a 16 500 határon túli versenyző közül. Megyénket összesen tizenhat általános és középiskolai tanuló képviselte. A díjátadón az általános iskolások közül az első húsz, a középiskolások közül az első tíz helyezettet díjazták.

 

Megyénk diákjainak további helyezései

A két intézményen kívül hasonlóan jól szerepeltek még a Lovassy László  Gimnázium tanulói is, köztük a nyolcadik helyezett Kósa Bendegúz (9. o.). A Lovassy ezúttal a négyosztályos gimnáziumok között elnyerte A legeredményesebb vidéki gimnázium címet. További megyei eredmények: Radnai Bálint (7. o., Rákóczi Telepi Tagiskola, Várpalota) 17. helyezett és Jeges Gábor (5. o., Deák Ferenc Ált. Isk., Veszprém) 21. helyezett.

Szabó Zsuzsanna

2012. április 19., 11:06 szerző: Szabó Zsuzsanna

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...