Hírek

2017.06.04. 11:40

Rögeszmés szerelem? Zaklatta az interneten megismert lányt

AJKA Zaklatás vétségében bűnös, de a becsületsértés vádja alól felmentette az elsőfokú bíróság azt a fiatalembert, aki ellen korábbi szerelme tett feljelentést közel három évvel ezelőtt.

Penk Tímea

A fiatalok internetes társkeresőn ismerkedtek meg, és közöttük szerelmi viszony alakult ki. A sértett elmondta, hogy szakított a fiatalemberrel, aki ezt nem akarta tudomásul venni, ezért az interneten és személyesen zaklatta, trágár szavakkal illette, otthonának lépcsőházában is sértő feliratokat talált. A fiatalember egyik alkalommal a lány ablaka alá mécsesekből szív alakot rakott ki, akkor a sértett értesítette a rendőrséget. Amikor a lány az egyenruhások jelenlétében közölte, hogy nem kívánja fenntartani a kapcsolatot, a fiatalember egy pengével megvágta magát, sebét kórházban látták el.

A vádlott nem ismerte el bűnösségét, szerinte a lány anyja akadályozta a fiatalok közötti kapcsolatot.

Mivel ismerték egymás közösségi oldalának a hozzáférési adatait, és a megosztásokról eltérően nyilatkoztak, nem bizonyítható, hogy ki osztotta meg a lányt sértő üzeneteket.

Az Ajkai Járásbíróság korábban tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat rendelt el, majd megállapította a vádlott bűnösségét zaklatás vétségében; ezért hat hónap fogházra ítélte egy évre felfüggesztve, valamint elrendelte a fiatalember pártfogó felügyeletét. A becsületsértés vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság a vádlottat. Az ügyészség, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés előterjesztéséhez.

 

 

 

Lead képünk csupán illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!