Hírek

2014.10.26. 13:15

Rátámadt a vadászra

Egy férfi nem tudott az indulatainak parancsolni, s vélt sérelme miatt kis híján megvert egy vadászt. Ezért egy évre próbára bocsátották. Az ítélet jogerős.

Mátételki András

A mezőgazdasági őstermelő, K. L. 2012 június közepén az esti órákban kint járt Városlőd határában, ahol észrevette, hogy a 9-es vadászkörzet egyik lesén tartózkodik két férfi, az út szélén pedig ott áll az autójuk. Az 54 éves vádlott méregbe gurult azon, hogy mások összetapossák a földjét. Kocsijával azonnal oda hajtott, ahol ezt kiáltotta fel a lesre: „Szemét, mocskos banda, olyanok maguk, mint a ruszkik, azt hiszik, hogy minden a maguké!”

A vadász – mellette állt a fia – hiába mondta, hogy vadkárelhárítás miatt tartózkodik kint, a főiskolai végzettségű férfi csak mondta tovább: „Mondja meg a szemét, mocskos bandájának, hogy, ha még egyszer valakit itt érek, nem ússza meg ilyen szárazon!” Ezek után a büntetlen előéletű vádlott felmászott a lesbe, ahol megragadta a vadász nyakát, megszorította, majd ezek után a sértett mindkét felkarjába belekapaszkodva rángatni kezdte. Rövidesen azonban lenyugodott, majd hazament.

Az Ajkai Járásbíróság bűnösnek találta személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás és könnyű testi sértés vétsége miatt. Első fokon százezer forint pénzbüntetésre ítélték. Másodfokon, a Veszprémi Törvényszéken megváltoztatták a döntést: K. L.-t egy évre próbára bocsátották. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!