Hírek

2017.02.18. 17:20

Családi témában hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek

Veszprém - Átadták a család témakörében veszprémi gyerekeknek kiírt rajzpályázat díjait a Szaléziánumban szombaton.

Marton Attila

A pályázatot a Házasság hete rendezvénysorozat keretében "Kicsi vagyok én, majd megnövök én" címmel írta ki a közelmúltban a Kukkantó Egyesület és a Szent Margit Római Katolikus Óvoda. A pályázatra mintegy 150 pályamunka érkezett tizenhárom gyermekintézményből, mondta Somody Zsuzsanna, a társszervező egyesület elnöke az eredményhirdetésen.

Hozzátette, a munkákat ezúttal is szakmai zsűri - Hegyeshalmi László és Környei Ágota, a Művészetek Háza igazgatója és múzeumpedagógusa, valamint Csík Richárd képzőművész - értékelte. A szakemberek döntése alapján közel negyven alkotót díjaztak. Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, a veszprémi közösség fennmaradásának biztosítéka, hogy a városban élő családok megtalálják a boldogulásukat.

Idén először hirdettek meg novellaíró pályázatot a házasság témakörében. A beérkező pályaműveket középiskolások és fiatal felnőttek bírálták, a legjobbnak Takács Kálmán Jánosné írását találták.

A rajzokból kiállítás nyílt a Szaléziánumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!