Hírek

2017.08.23. 18:55

Protestáns ünnep - Magyar napokat tartanak Németországban

WITTENBERG Magyar napokat tartanak Wittenbergben augusztus 24. és 27. között. Ezen eseményen a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye képviseletében Polgárdi Sándor pápai evangélikus esperes is részt vesz.

Napló-információ

Polgárdi Sándortól megtudtuk, a mai napon indul aMagyarországi Evangélikus Egyház küldöttsége Németországba. A nyitóest 19 órától veszi kezdetét a Luther-házban, ahol köszöntőt mond Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Stefan Rhein, a Stiftung Luthergedenkstätten elnöke, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Emellett Prőhle Gergely országos felügyelő tart előadást.

Pénteken és szombaton egyaránt szervezett városnézés, wittenbergi séta, illetve a Luther-ház megtekintése várja a résztvevőket. Emellett az evangélikus oktatási intézmények műsorai, a diakónia bemutatkozása, az evangélikus motorosok érkezése, továbbá orgonakoncert gazdagítja a programot. Szombaton Dévai Bíró Mátyás, Stöckel Lénárt és Sylvester János emléktábláját helyezik el.

Polgárdi Sándor esperes
Fotó: Vallner Bettina

Az esemény vendégei bejárhatják a Németországi Protestáns Egyház világkiállítását, megtekinthetik a magyar evangélikus tulajdonban levő, eredeti Luther-végrendeletet. A szombati nap a Magyar Állam fogadásával zárul a városházán. Vasárnap 10 órától magyar-német istentiszteletet tartanak a vártemplomban a német gyülekezettel. Itt Fabiny Tamás püspök hirdet igét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!