Hírek

2015.07.04. 15:59

Polgármesterek versenyeztek

Volt, aki most csinálta először, más hiába számított rutinosnak, mégsem tudott az első harmadba kerülni. Polgármesterek és alpolgármesterek fogathajtó versenyét tartották a Lovasi Napokon.

Prevics Éva

Paloznak, Nagyvázsony, Balatonfűzfő, Nemesvámos, Tihany és Veszprém polgármestere valamint Lovas és Alsóörs alpolgármestere mérte össze tudását a Lovasi Napokon rendezett fogathajtó versenyen. A versenyzők közül többen rutinos lovasok, mások viszont szorgalmasan gyakoroltak még napokkal a verseny előtt is. Veszprém polgármestere Porga Gyula először vett részt a programon és máris a negyedik helyen végzett. Harmadik Fábry Szabolcs Nagyvázsony polgármestere, második Hull Zita Lovas alpolgármestere lett. Ő egyébként egyedüli nőként versenyzett a hazai pályán. Az első helyezést Tósoki Imre Tihany polgármestere érdemelte az akadálypálya teljesítésével.

A legjobb időt egyébként Nagyvázsony polgármestere futotta, míg a legkevesebb, azaz nulla hibával Tihany polgármestere és Lovas alpolgármestere teljesítette a kört.

A Lovasi Napok szombati napján pörköltfőző versenyt is rendeztek, tizenkét csapat nevezett jobbnál jobb ételekkel a versenyre. A zsűri Bene Sándor mesterszakács vezetésével a legjobb három helyezettet értékelte és két különdíjat is kiosztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!