2015.10.03. 10:50
Pisztráng és kenyér a tapolcai plébánián
Tapolca - Az ötödik tapolcai Pisztráng és borfesztivál egyik csúcspontja volt idén is a szombati pisztrángszákolás és szentelést követő halsütő verseny a katolikus plébánia udvarán.
Péter atya és Balázs atya tavalyi kezdeményezésére idén is rengetegen megmozdultak, azonban ezúttal már a közelmúltban elkészült kemencében kenyeret is süthetett bárki. A plébánia udavara megtelt versenyző csapatokkal, helyi és vidéki jelentkezők sütötték a keszeget, pisztrángot roston, tárcsán, grillen, fóliában.
A halsütő versenyen a Tanúhegyek csoportja is indult a képen Novák István süti a halat Fotó: Tóth B. Zsuzsa
Volt, aki zöldségnyárssal, más gombával, hagymával körítette. A fesztivál ma is folytatódik a Malom-tó partján, ahol három színpadon folyamatosan lépnek fela zenekarok. Sok gyermekprogram, ételfőzési bemutató vár mindenkit. a különféle képpen sütött pisztrángok mellé a környékbeli borászatok legjobb nedűiket kínálják.