Hírek

2015.10.14. 16:59

Példás összefogás a balatonfüredi családért, akiknek villám csapott a házukba

Balatonfüred-Balatonarács - Soha nem gondoltuk volna azt, hogy egyszer még újjáépülhet a legégett házunk! Ezt mondta meghatódva Kozák Péter és felesége, Kozákné Sándor Anikó.

Kovács Erika

- Szinte percek leforgása alatt égett le egész életünk munkája, a családi házunk, amit hosszú évek alatt, minden fillért megtakarítva építettünk fel mutat a már épülőfélben levő falakra Kozák Péter és párja, Anikó. akikkel augusztusban néhány órával azután találkoztunk, hogy egy viharos este villám csapott a három gyermekes család szép otthonába. Idős nagyszülővel és a szuterénban tartózkodó közeli rokonukkal, kutyájukkal együtt érte őket késő este a borzalmas eset, amikor éppen csak annyi idejük maradt, hogy autójukkal kitolassanak az utcára, aztán abban menekülve feljebb levő utcába siettek. A szülők visszarohantak az égő házhoz, ahol tehetetlenül nézték végig, amíg leég életük munkája, szeretett otthonuk. Ami azóta történt velük, ahogy fogalmaznak, legmerészebb álmaikban sem gondolták volna. Rengetegen segítettek és segítenek nekik az újrakezdésben helyben és idegenek is.

Meghatotta a Kozák házaspárt, ahogy összefogtak családjukért, házuk újjáépítéséért az emberek
Fotó: Kovács Erika

– Nincsenek szavak arra, ami a tűzeset óta velünk történt – kínál hellyel Anikó és Péter a velük szemben levő házban. Elmondják, külföldön tartózkodó szomszédjuk, ugyanis átadta nekik otthonát, hogy abban éljen a család addig, amíg leégett házuk újjáépül. A házaspár felidézi, épphogy elmentek a tűzoltók, és ők leroskadtak az udvarra az üszkös falak mellett elkeseredve, reménytelenül, már jöttek is a szomszédok, rokonok, ismerősök étellel, ruhaneművel, ugyanis csak annyi holmijuk maradt, ami éppen rajtuk volt. – Azán amint megvirradt, ismét jöttek sokan, majd az alpolgármester személyesen, távollétében pedig a polgármester aggódva telefonon érdeklődött, mindenki segítséget ajánlott fel nekünk - sorolják egymás szavába vágva. Mit mondják, kis túlzással talán még ki sem hűlt az utolsó parázs, már jöttek is segíteni lapátolni, konténerbe halmozni a törmeléket, takarítani a romokat, építéssel foglalkozó vállalkozók ajánlották fel segítségüket, éttermek, pizzázók hozták nekik az ennivalót, mondhatni, Balatonarács itt dolgozott - utalnak a jószándékú helybeliekre. Ami külön megható volt számukra, hogy távolabbról és idegenek is felajánlották nekik segítségüket a munkálatokhoz, majd az ismert közösségi oldalon is híre ment az esetnek, így jutott lányuk ismét orvosi egyetemi jegyzeteihez, amik szintén a lángok martaléka lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!