Hírek

2016.10.27. 17:08

Öt csapat versengett a megyei selejtezőn

Ötödször mérhették össze adózási és gazdasági szaktudásukat a középiskolások a NAV által szervezett PénzSztár országos verseny megyei selejtezőjén.

Heffler Péter

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium „Diktátorok", illetve „Team Deák" elnevezésű csapata, az Ajkai Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium „Tózsde cápák", a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium „Észosztók", és „Tőzsdecápák" névre hallgató öt tagú formációja csütörtök délután találkozott a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának Victor Hugo utcai épületében, hogy megmérkőzzenek az ide PénzSztár sorozat megyei vetélkedőjén.

A Tőzsdecápák csapat tagjai a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolából érkeztek a megyei selejtezőre
Fotó: Heffler Péter

A csapatokra ezúttal tizenkét, többek között kiegészítős, fogalommeghatározós, történelmi ismereteket igénylő, adatpárosító, igaz-hamis állításokat tartalmazó, valamint számításos feladatok is vártak. A csütörtökön országszerte huszonhárom helyszínen rendezett PénzSztár megyei selejtezőiben összesen száztizenöt csapat vett részt, viszont a regionális döntőbe csak harminckét ötös formáció juthatott. Megyénkből ez az ajkai „Tőzsde cápáknak" sikerült, míg a második helyen végzett „Észosztók" szétlövésben maradtak alul a Fejér megyei másodikkal szemben, így ők már nem folytathatják a régiós döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!