Hírek

2015.10.09. 18:11

Orvosi rendelőt adtak át Borsosgyőrön

Borsosgyőr - Az egészségügy Pápán és a hozzá tartozó településrészeken nem mostohagyerek – fogalmazott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az Eszterházy Ferenc Terv keretében elkészült borsosgyőri orvosi rendelő átadóünnepségén.

Polgár Bettina

– Pápa Város Önkormányzata a ’90-es évektől elhatározta, hogy belekezd a korábban épült orvosi rendelők felújításába és ezeket saját forrásból próbálja a gyógyulni vágyók számára minél komfortosabbá tenni. Ugyanez történt a pápai Gróf Esterházy Kórházzal is, hiszen új kórházi szárnyat építettünk és jelenleg is folyamatban van egy európai uniós támogatással megvalósuló beruházás – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Máté István, Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Gergely Sándor vágta át az ünnepségen a nemzeti színű szalagot Fotó: a szerző

Mint mondta, Borosgyőrön az elmúlt időszakban nem végeztek igazán nagy felújítási munkálatokat, ezért is bírt nagy jelentőséggel az új orvosi rendelő kialakítása, mellyel a településrész egy fontos lépést tett előre.

Az ünnepségen Máté István, a borsosgyőri részönkormányzat elnöke adta át az épület kulcsát Gergely Sándor háziorvosnak. – Nagy öröm számunkra ez a nap, hiszen egy rendkívül korszerű rendelőt kaptunk, amit gyógyításra és a betegségek megelőzésére fogunk használni – hangsúlyozta a borsosgyőri részönkormányzat elnöke. A rendelőt a három történelmi egyház képviselői áldották meg, emellett a borsosgyőri nyugdíjas klub műsora is színesítette a rendezvényt.

Az orvosi rendelőt a három történelmi egyház képviselői áldották meg

– Tavaly ősztől kezdődően több alkalommal összeültünk a borsosgyőri kultúrházban, hogy akkor még csak egy papíron létező, terveken meglévő orvosi rendelőről beszéljünk. Azóta jó néhány hónap telt el, míg eljutottunk az orvosi rendelő átadásáig. Fontosnak tartom megerősíteni: ennek a településrésznek nem mehet rosszabbul a sora annál, mintha önálló falu lenne, ezért szüksége volt egy korszerű orvosi rendelőre is. Bízom benne, hogy a továbbiakban többször találkozunk majd olyan alkalmakkor, melyeken szintén a településrész gazdagodását fogjuk ünnepelni – fejezte ki reményeit az átadóünnepségen Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!