Hírek

2016.10.18. 08:01

Október 23-i ünnepségek

Balatonfüred - 1956. október 23. 60. évfordulóján több programmal is megemlékezik a forradalom és szabadságharcra.

Október 18-án az Arácsi népházban „Az ember nem, a hatalom számít” címmel a Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola Balatonfüredi Tagintézménye diákjainak kisfilmjét vetítik.

Október 20-án a Kisfaludy Galériában a Balatonfüred Városért Közalapítvány kiadásában megjelentetett kiskönyvet mutatja be a Közalapítvány Arcvonal címmel.

Illyés Gyula 1956. október 24. és 1957. január 31. között írt feljegyzései két éve kerültek elő. A Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Szemle Kiadó közös gondozásában megjelent, fényképekkel gazdagon illusztrált, valamint soha nem publikált levél-, felhívás- és újságcikktervezeteket is tartalmazó kötetéről Szőcs Géza költő, miniszterelnöki főtanácsadó beszélget az író lányával, Illyés Máriával és Horváth István történésszel a kötet szerkesztőivel, és Kodolányi Gyula költővel. A könyvbemutatót október 21-én 18.00 órai kezdettel rendezik meg a Kisfaludy Galériában.

Az 50. évfordulóra felavatott Bibó István szobornál megemlékezést tartanak október 22-én 15 órakor, majd dr. Bibó Istvánnal Bibó István fiával Szőcs Géza beszélget a Blaha Lujza Hotelban.

A városi ünnepségen az Anna Grand Hotel dísztermében Kovács István József Attila-díjas költő, író, műfordító, történész mond ünnepi beszédet, közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes férfi tánckara és zenekara és Oberfrank Pál színművész.

Az emlékezés koszorúit 23-án 17 órakor a Bata Ferenc emlékligetben valamint a köztemetőben az ’56-os emlékkeresztnél helyezhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!