Hírek

2015.06.30. 17:01

Nyári nyugalom a lőtereken

Nyugodt hónap várható megyénk lő- és gyakorlóterein, a honvédség nem tart nagyobb gyakorlatot az elkövetkező hetekben.

Szabó Péter Dániel

A lőtereket üzemeltető MH Bakony Harckiképző Központtól (MH BHK) kapott lőtéri értesítő szerint a 0 ponti szektorban, Hajmáskér és Öskü környékén július 2-án, 9-én, 16-án, 23-án és 30-án várható nagyobb zajhatással járó tűzszerészeti tevékenység, míg Gyulafirátót térségében július 13–18. között közepes zajhatású légierős mozzanatokra számíthatnak a településen élők.

Július 30-án és 31-én Öskü–Hajmáskér–Gyulafirátót–Jutaspuszta–Veszprém útvonalon repülőgépekkel teherdobást végeznek a katonák, az MH BHK tájékoztatása szerint a légierős tevékenységeknél minimálisan meghatározott magasság feletti repülés várható.

A Várpalota felett található csörlőházi lőtéren, illetve a Tapolca közelében fekvő újdörögdi lő- és gyakorlótéren július hónapban nem lesz katonai gyakorlat.

A lőterekre kiadott belépési engedélyek a gyakorlatok és katonai tevékenységek idejére nem érvényesek, tájékoztatott a honvédség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!