Hírek

2016.07.21. 19:05

Mobiltelefonokkal csalt a 28 éves nő

Pápa - Újabb internetes csalót ítélt el a bíróság. A svindler mobiltelefonokkal üzletelt - elméletileg. Pénzbüntetést kell fizetnie.

Mátételki András

A dunaújvárosi G. Kitti a csalásait rossz anyagi helyzetével magyarázta a tárgyaláson. A 28 éves nő az internetre úgy tette fel a sajátjának mondott, 50 ezer forintot érő mobiltelefont, hogy valójában soha nem volt ilyen készüléke, a fotót letöltötte a világ-hálóról.

Többen is jó üzletnek vélték az ajánlatot, sorra jelentkeztek a vevők. Volt, aki a teljes összeget küldte el, de telefont sosem látott, s egy idő után már nem tudta elérni a vádlottat, hiába hívta. Egy budapesti nő 15 plusz 35 ezer forint elküldésében állapodott meg a csalóval. Abban maradtak, az első részlet után küldi a telefont, ami persze nem történt meg.

A büntetlen előéletű vádlott később emelte a tétet: három készüléket kínált eladásra. Erre is akadt vevője, aki 25 ezer forintot átutalt, azonban már hiába várta a cso- magot. Viszont a tárgyaláson a vádlott készpénzben átadta neki a korábban kicsalt summát.

A negyedik vevője óvatosabb volt a társainál, mert azt mondta, a pénzt csak akkor küldi, ha már átvette a csomagot. Így is történt: kifizette a készülék árát és a postaköltséget, ám amikor kicsomagolta a küldeményt, megdöbbent: egy műanyag keretes nagyítót kapott az értékes telefon helyett.

A Pápai Járásbíróság a sorozatos csalásokért 360 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a nőt, aki fellebbezett a döntés ellen. A Veszprémi Törvényszéken enyhítettek a büntetésén: 150 ezer forintot kell fizetnie. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!