Hírek

2016.02.05. 11:43

Milliókat tett zsebre a futtató

Berhida, Veszprém - Két futtatott lány közreműködésével meglehetősen szép összegekre tett szert egy többszörösen büntetett előéletű férfi, akit jogerősen hat és fél évre ítéltek.

Mátételki András

A 35 éves Cs. Szilveszter két lányt is fenyegetéssel arra kényszerített, hogy pénzért árulják a testüket. Még 2006 tavaszán egy országos napilapban feladott hirdetésre jelentkezett P. M.-nél az a férfi, aki rendszeresen igénybe vette a lány szolgáltatásait Berhidán, a vádlott által biztosított lakásban. A nőnek annyira sikerült behálóznia T. M.-t – házasságot ígért neki –, hogy a másfél éven át havi rendszerességgel 50 ezer forintot adott át neki, ami Cs. Szilveszternél kötött ki.

A vádlott folyamatosan adta az ötleteket, hogy az illetőt milyen ürüggyel lehet lehúzni. Egyszer a lány édesanyjának az „orvosi kezelésére” kért 50 ezret, majd a „temetésére” 200 ezret. A közös életre készülve vettek 189 ezer forintért egy hűtőgépet, amely a vádlott lakásába került. Eljegyzési ünnepségre 150 ezret, gyűrűkre 60 ezret adott a férfi. Bejelentkeztek a berhidai önkormányzat anyakönyvvezetőjénél, de a házasság időpontjának kitűzésére már nem került sor, mert P.¬nek nem volt személyi igazolványa.

T. M. annyira bizalmába fogadta a vádlottat, hogy átadta neki a hitelkártyáját, aki több részletben összesen több mint 300 ezer forintot vett le a számláról. Cs. rávette a szerelmes férfit, hogy édesanyja számlájáról is vegyen fel pénzt: 455 ezer forint vándorolt így a vádlott zsebébe.

A módszeres lehúzás csak azért nem folytatódott, mert a lány megszökött. A bírósági ítélet szerint Cs. Szilveszter legkevesebb 1,4 millió forintos kárt okozott T. M.¬éknek.

Az emberkereskedelem miatt már büntetett férfi 2007 őszén megjelent a barátjával egy ajkai szórakozóhelyen, hogy ott „befűzzenek” lányokat. Ez sikerült Cs. L.-nél, aki hajlandó volt nekik prostituáltként dolgozni. Őt is összehozták T. M.-mel, akinek ez a lány is házasságot ígért... Mindez arra ment ki ismét, hogy a férfit megkopasszák: számlák kifizetésére, rezsitartozásra rendszeresen 20–50 ezer forintot vett át a leendő menyasszony. A férfi ismételten hozzányúlt édesanyja megtakarított pénzéhez, összesen 840 ezer forinttal apasztotta le a számláját. A summák előbb a lányhoz kerültek, aki azonnal továbbadta az összegeket a hat általános iskolát végzett Cs. Szilveszternek. A jövőbeni vőlegény egy pénzügyi cégtől is felvett magas kamatra pénzt, 385 ezer forintot. Végül is Cs. L. közreműködésével legkevesebb 1,2 millió forinttal gazdagodott a vádlott.

A fiatal, kényszer alatt álló nőt egy másik ügyébe is bevonta: a vádlott megtudta, hogy Sz. F.édesanyja halála után el akarja adni a balatonkenesei házát 8–9 millió forintért. Az alkoholista életmódot folytató Sz. F.-nél lealkudta a vételárat 3,5 millióra, amiből összesen egymillió forintot adott át. Saját házába költöztette a férfit, akinek a lány hamisan házasságot ígért. A balatonkenesei ingatlan adásvételi szerződésében vevőként Cs. Szilveszter kiskorú gyermeke szerepelt, míg a vádlott részére holtig tartó haszonélvezeti jogot alapítottak. A vádlott másfél milliót tanúk és ügyvéd előtt átadott a szerencsétlen sorsú férfinak, majd később ezt az összeget megőrzésre visszakérte... Ugyanakkor lefogott 450 ezer forintot, mondván, fel kellett újítani a leendő pár házát.

A férfi nem sokig élvezhette az „önzetlen” törődést, mert 2011 novemberében elhunyt.

A Veszprémi Törvényszéken Cs. Szilvesztert a csalásokért jogerősen hat és fél évre ítélték, továbbá kötelezték T. M. részére 2,9 millió forint bűncselekménnyel okozott kár, valamint a bűnügyi költség megfizetésére. A balatonkenesei ház vonatkozásában pedig vagyonelkobzást rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!