Hírek

2017.06.04. 13:05

Milliókat csalt ki egy idős embertől

Nagygyimót, Veszprém - Egy beteg ember jóhiszeműségével élt vissza az a csaló, aki közel négymilliót "kért kölcsön" ismerősétől. A vádlottat jogerősen három és fél évre ítélték.

Mátételki András

Az alkalmi munkákból élő nagygyimóti férfi 2014 szeptemberében összetalálkozott Pápán régi ismerősével, akinek elpanaszolta, hogy aznap még nem evett. Cs. Lajos ezer forintot kapott, ám később emelte a tétet. Visszaélt azzal, hogy a 77 éves megsegítője meglehetősen beteges és feledékeny volt, valamint rendkívül emberszerető. A 49 éves csaló ezek után rendszeresen felkereste az otthonában, de mindig akkor, amikor a férfi felesége nem volt otthon. Hol félénk, hol kedves volt, máskor labilis idegállapotúnak mutatta magát. A legkülönbözőbb történeteket találta ki, hogy pénzt csaljon ki a sértettől, akit még az éremgyűjtő körből ismert. Többször kijelentette, ha nem kap bizonyos összeget, öngyilkos lesz. Azt állította, hogy idővel visszafizeti a summát, ugyanis 12 millió forintot érő földjei vannak, amik valójában csak 335 ezret értek.

Egyszer 120 ezer forintot kapott szülei nem létező gyógykezelésére, aztán előbb az apja, majd az anyja "halt meg", a temetésükre kétszer 110 ezret vett át. Máskor a fia "szenvedett autóbalesetet" , aztán  a lánya került kórházba...

Máskor ügyvédnek adta ki magát, csakhogy pénzhez jusson. Később azt hazudta, hogy ügyvédje elkaszinózta a pénzét, elvették az autóját, kellene egy kis segítség. Ez alkalommal összesen 400 ezer forintot kapott.

Amikor az idős sértettnek már elfogyott a megtakarítása, Cs. Lajos rávette, hogy az arany ékszereit, értékes porcelánjait adják be zálogházba, ahonnan 176 ezer forint vándorolt a vádlott zsebébe.

Végül is 2014 szeptembere és 2015 áprilisa között összesen 3,9 millió forintot csalt ki a vádlott a hajlott korú férfitől. Másokat is becsapott, tőlük 5 és 20 ezer forint közötti összegeket csalt ki.

A Pápai Járásbíróság a csalásokért három és fél évre börtönre ítélte a csalót, akit köteleztek a károk megtérítésére. A Veszprémi Törvényszék helyben hagyta a döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!