Hírek

2017.01.22. 11:23

Mézesen jó

Nemesvámos – Ügyesebbek lesznek, megismerik a hagyományos technikákat és azokat az embereket, akik itt a közelünkben értékeket teremtenek. Azt gondolom, hogy ez jó minta a gyerekek számára – mondta Szalay Tímea

Molnár Sándor

Mézesen jó napot szervezett a Csalán Egyesület január 22-ére, vasárnapra. A programra főleg kisgyermekes családok érkeztek. A lányok mellett a fiúk is örömmel vetették bele magukat a tésztagyúrásba, a forma készítésbe és a díszítésbe.

Fotó : Molnár Sándor

– Egyesületünk azon dolgozik, hogy minél jobban megismerjék a helyi termelőket és kézműveseket itt a környéken. Számtalan programot szervezünk, ahol az emberek találkozhatnak velük. Jó példa erre ez a gyerek program is, amikor együtt készítenek el valamit, kipróbálnak különböző lehetőségeket, megismerik az eszközeiket és saját készítésű mézeskaláccsal gazdagodnak, amit haza is vihetnek. Célunk az, hogy minél több helyi kapcsolat alakuljon ki, hálózatosodjon a kapcsolatrendszer. Ez mindenkinek nagy előny, mert így tudunk boldogulni a mai világban – vélekedik Szalay Tímea a Csalán Egyesület elnöke, a rendezvény szervezője.

–Sütési praktikákat és különböző díszítési technikákat mutatunk a gyerekeknek. Megtanulhatják, hogy hogyan lehet minél egyenletesebb felületű mézest készíteni. Egyre nő a mézeskalács készítés népszerűsége, és egyre nagyobb az érdeklődés iránta, mert ez egy nagyon sokrétű kézműves tevékenység a gyerekek számára – mondja Sárkány Zsuzsa mézeskalács-készítő.

– Két gyermekünk a Waldorf Iskolába jár, ott hallottuk a felhívást, hogy akinek van kedve, az jöjjön el mézeskalácsot készíteni. Eljöttünk, hogy ellessünk néhány technikát. Otthon is mindig együtt készítjük akár az ebédet, akár a süteményeket és nagyon szeretjük az ilyen rendezvényeket – meséli Stolár András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!