Hírek

2015.05.09. 08:29

Megvan a Balaton fagyija

Egy balatonföldvári fagyizó jeges édessége lett az idei évben a Balaton fagyija.

Prevics Éva

A balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó napraforgós fagyija nyerte idén a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija díját.

Szombaton Siófokon, a BAHART regatta megnyitó ünnepség keretében hirdették ki a nyertest.

Különdíjat kapott a tavalyi győztes balatonmáriafürdői Florida Fagyizó „Gesztenyés álom" ,a zalakarosi Szilágyi Cukrászda „Alma szimfónia" és az Amaretto Fagylaltozó „Almádi házi krémes" fagylaltja.

Az utóbbi hetekben a Balatoni Regionális TDM Szövetség négy fős zsűrije kóstolta végig a nevezett fagyikat. 15 fagyizóba mentek el a Balaton körül, így válogattak a kifejezetten erre az alkalomra készült nyalánkságok közül. Két fagyival lehetett nevezni, a jelentkezés feltétele az volt, hogy a fagyi tejes alapú legyen. A nyertes fagyi receptjét kihirdetik és így később bárki elkészítheti azt.

A tapasztalat az, hogy egyre jobb minőségű fagylatok készülnek a Balaton-parton. Ezzel a kezdeményezéssel is az a cél, hogy népszerűsítse a kézműves fagyit- mondta a Naplónak Hávris Klaudia a A Balatoni Regionális TDM Szövetség titkára. Hozzátette: sok helyen figyelnek már arra is, hogy a fagylalt ne tartalmazzon tartósítószert vagy éppen glutént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!