Hírek

2017.03.30. 14:10

Megtanultak együtt dolgozni, játszani fogyatékos társaikkal

Veszprém - A Kozmutza Flóra Alapítvány rendezvényén a minden arcon örömet lehetett csak látni, legyen szó felnőttről, gyerekről, résztvevőről vagy csak nézőről.

Piltman-Horváth Barbara

A „Jótékony Mozgás” integrációs sportdélután célja, hogy a hagyományos általános iskolákba járok gyerekek együtt versengjenek a Kozmutza Flóra intézménybe járó, speciális odafigyelést igénylő társaikkal. A sorverseny lényege nem is igazán a győzelem, inkább az, hogy megtanuljanak együtt dolgozni, játszani fogyatékos társaikkal, ne közösítsék ki őket másságuk miatt. A későbbiekben így teljesen el tudják őket fogadni és természetes lesz társaik közelsége.

Az összegyűlt igazgatott kisiskolásoknak, tanároknak és kísérő pedagógusoknak Bernáth Ildikó, a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke mondott köszöntőt. – Nagy örömömre szolgál, hogy Veszprém minden általános iskolája részt vesz ezen az integrációs rendezvényen, amit immár 11. alkalommal rendezünk – hálálkodott. Porga Gyula polgármester elmondta, mindig szívesen jön a rendezvényre, mert a gyerekek öröme hatványozottan jut vissza hozzá. – Az a sok mosoly az arcokon, sokkal több örömet ad évről évre. Jó szórakozást és érezzétek jól magatokat!

Fotó: Penovác Károly

Meglepetés produkcióval készültek a szervezők, a zirci ugrókötél csoport Borsos-Rottenbücher Anita és óvodás, iskolás tanítványai kápráztatták el a közönséget. A feladatok előtt közös bemelegítést tartottak Kuszi Szilvia aerobikedzővel. Ahogy megszólalt a zene, a kisebbek egyből táncolni, ugrálni, bugizni kezdtek, megtartották ily módon saját bemelegítésüket.

Az alsósok és a felsősök külön versenyen méretették meg magukat, a közös csupán annyi volt, hogy a versenyszámokat az idén Budapesten rendezendő vizes világbajnokság köré építették, így például vízilabdát kellett láncban továbbadni a „kapusnak”, vagy éppen körbe kellett „úszni” társukat. A felsősöknek hasonló feladatokat kellett végrehajtani, picivel magasabb nehézségi fokon.

A program végén értékes nyereményeket sorsoltak egymásnak a gyerekek, kerékpárok, tabletek és egyéb sporteszközök találtak gazdára. A szerencsés nyertes nevét mindig más gyerek húzta ki, a lényeg az volt, a nyereményt csak az vehette át, aki ott tartózkodott a neve kihirdetésekor.

Ez a verseny mindenkit megtanított arra, amit már annyiszor hallottunk: Nem a győzelem, a részvétel a fontos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!