Meghalt egy férfi az egyik balatonfüredi strandon

2017. augusztus 05., 08:02 szerző: Kovács Erika
komment
Pénteken, kora este értesítette a strandon szolgáló vízimentőt az egyik hozzátartozó, hogy nem találnak egy 57 éves férfit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Elmondása szerint akkor már nagyjából másfél órája nem tudták, hogy hol van, és emiatt már aggódtak, közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője.

Mint a szóvivő elmondta, a strandon azonnal megindult a kutatás, a parton és a vízben is keresték a férfit. A vízimentő irányításával, és a strandolók közreműködésével alakították ki a csatárláncot, amelynek köszönhetően a jelzéstől számított kicsivel több mint húsz perc múlva a férfi élettelen testét körülbelül 140 centiméteres vízben megtalálták. A férfit azonnal a partra vitték, ahol a strand vízimentője megkezdte az újraélesztést.  Közben a helyszínre riasztották a Rupert sürgősségi mentőhajót, valamint megérkezett az Országos Mentőszolgálat eset kocsija. Vízi és szárazföldi mentők küzdöttek a férfi életéért, de a reanimáció sikertelen volt, a férfi meghalt.

- Hirtelen arra lettem figyelmes hogy jött a mentő és végigment a sétányon egészen a szálloda elé - mondta el érdeklődésünkre szombaton Herczegh Dániel Balatonfüreden. A fiatalember úgy tudja,  hogy a férfi, aki pénteken meghalt, az Esterházy strandon tartózkodhatott, onnan indult el úszni.

Herczegh Dániel úgy tudja, az Esterházy strandon fürdőzhetett a férfi, aki később meghalt

Az Eszterházy strandon az emberek név nélkül azt mondták, láncot alkotva egészen a 120 centiméteres tábláig mentek, és keresték a férfit, akit egy helyi szálloda strandjánál a vízben találtak meg. A fürdőzők arról is beszéltek, hogy tudomásuk szerint a férfi nyaralt Balatonfüreden, epilepsziás beteg volt és rosszul lehetett a vízben.

Úgy tudjuk, Balatonfüreden, az Esterházy strandról indult el úszni pénteken a férfi, aki később meghalt
Fotó: a szerző

Ő volt a tizennegyedik, aki ebben a nyári szezonban idáig megfulladt a Balatonban.

Kovács Erika

2017. augusztus 05., 08:02 szerző: Kovács Erika

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...