Hírek

2016.10.27. 16:57

Magyarországon megéri vállalkozni - Orbán Viktor mondott beszédet a Jáger cégcsoport ünnepségén

Magyarországon megéri vállalkozni; a foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 391 ezret, a gazdasági növekedés az egyik legjobb az Európai Unióban, 12 ezer milliárd forint forrást nyitottak meg a vállalkozásoknak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Csatári Plast ünnepségén csütörtökön.

Balla Emőke

Orbán Viktor a Jáger csoport egymilliomodik villamos fogyasztásmérő szekrényének (tokozatának) ünnepélyes átadásán mondott beszédet. Hansúlyozta: meggyőződése, hogy a magyar gazdaság a Csatári Plasthoz hasonló cégek segítségével juthat ki abból az erdőből, ahova 2008-as  gazdasági válság alatt jutott.

- A rendszerváltás idején is szép számmal voltak olyan vállalkozások, amelyek nem féltek kihasználni a lehetőséget. Azokra a családi vállalkozásokra gondolok, amelyek a '80-as évek második felében garázsokból, kis fészerekből indultak el, mára jól működő közepes vállalatokká értek. Ők képviselik a magyar találékonyságot, kezdeményezőkészséget, innovatív gondolkodást. Ennek a gondolkodásnak köszönhető, hogy a herendi porcelán után egy újabb világmárka bontogatja itt szárnyait: a Csatári Plast, melynek szekrénycsaládja piacvezető Magyarországon és Romániában, a vállalat termékei három kontinensen vannak jelen.

 

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a cég a semmiből teremtett egy sikermárkát, 2008-ban, amikor mentőövet dobott a herendi majolikagyárnak, megmentett egy tradicionális márkát.

-         A jövő a bátor embereké. Magyarországnak ma ilyen elkötelezett és energikus vállalatvezetőkre és vállalatokra van szüksége. Olyanokra, amelyek meg tudják mutatni, hogy itthon is el lehet sikereket elérni, itthon is képesek a magyarok világraszóló ötletet megvalósítani, itthon is fel lehet építeni olyan vállalkozásokat, amelyekkel kiléphetünk a világpiacra. Ma a nemzeti tőke és a nemzeti vállalkozás szerepe ismét felértékelődik. Minden, a gazdaságát erősíteni igyekvő ország arra törekszik, hogy helyzetbe hozza a saját vállalkozóit. Nemzeti érdek, hogy erősek legyenek a magyar vállalkozások.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarországon megéri vállalkozni. A foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 391 ezret, a gazdasági növekedés az egyik legjobb az Európai Unióban, 12 ezer milliárd forint forrást nyitottak meg a vállalkozásoknak.

A Jáger Csoport vezérigazgatója, Csatári László köszöntőjében arról beszélt, miért érdemes vállalkozni, miért érdemes itthon maradni. Szerinte a Jáger Csoport fejlődése például szolgálhat azoknak, akik ezen gondolkoznak. A tisztességgel, szorgalommal végzett munka megtérül, érdemes küzdeni. Cégcsoportjuk felismerte, hogy a tudásközpontokkal együttműködve olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek mind a hazai, mind a nemzetközi piacon elismerést szereznek. A vezérigazgató hangsúlyozta: a siker nem egy emberé, hanem egy közösségé: munkatársaké, kutatóké, kereskedőké.

Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke arról beszélt, hogy a Jáger Csoport 150 embernek ad munkát, 150 család megélhetését segíti a térségben, alvállalkozókkal együtt 1000-nél is több embert. Azt mondta, büszke rá, hogy egy olyan vállalkozás működik a térségünkben, amelynek termékei egész Európában, sőt azon túl is jelen vannak. A jövőbe fektetett energia megtérül. Csatári László nem feledkezett el arról, hogy a jövőt csak tudatos fejlesztésekkel lehet megvalósítani. A kitartó munkának megvan az eredménye, a cég követendő példát állít azok elé, akik mernek vállalkozni, mondta Ovádi Péter.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között vehette át az egymilliomodik villamosfogyasztás-mérő szekrényt az a vállalkozó, amely a legelső tokozatot is értékesítette. A Csatári Plast és a Pannon Egyetem együttműködési szándékát a cég vezérigazgatója és az egyetem rektora, Gelencsér András írták alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!