Hírek

2016.09.21. 19:30

Lovagi torna az ünnepen - Programsorozattal emlékeznek Szent Mihályra

Veszprém megyei jogú város önkormányzata szeptember 23-án, 24-én és 25-én tartja a Veszprémi bazilika védőszentje, Szent Mihály tiszteletére megrendezett Mihály-napi búcsút.

Szeptember 23-án, pénteken 17 órakor a Márton Áron-emlékév alkalmából a 120 éve született erdélyi püspök emlékére szabadtéri kiállítás nyílik a búcsú idejére a Szentháromság téren, a Szaléziánum épülete előtt.Szeptember 24-én, szombaton 7-18 óráig népművészeti kirakodóvásár lesz a Vár utcán.

Délelőtt 10 órakor kezdődik Vastag Ricsi jáccóháza - tánczház a Városi Művelődési Központban című program, amelyen a gyermekek játszva ismerkedhetnek meg a paraszti kultúra régi gyermekjátékaival, táncaival és népdalaival.

Tematikus tárlatvezetés indul 14 és 16 óra között Mindennapi angyalaink címmel, a Szaléziánum időszaki kiállításához kapcsolódva. Kézműves-foglalkozáson ismerkedhetnek a résztvevők a Szent Mihály-napi népi szokásokkal és az angyalok világával
a Szaléziánumban 14 és 17 órakor.

Az utolsó ítélet angyala - Szent Mihály alakja a művészetekben című kamarakiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban 15 órakor. Spiritus Noister címmel Ladik Katalin és Sőrés Zsolt ad koncertet 19 órakor. Szeptember 25-én, vasárnap 7-18 óráig népművészeti kirakodóvásár lesz a Vár utcán.

A Dubniczay-palota udvarán 9 órától képzőművészeti bemutatót és spontán kiállítást rendeznek az európai országok képzőművészeiből alakult Frequenzen csoport vezetésével. Az ünnepi szentmise 10.30 órától kezdődik a Szent Mihály-bazilikában. A pásztorkutya-bemutató és birkaterelés 11 és 15 órakor kezdődik a színházkertben.

A Szaléziánumban 14 és 16 órakor tárlatvezetés indul a Mindennapi angyalaink című kiállításon, az épület kertjében 14 és 17 órakor lovagi tornát tart a IV. Károly cserkészcsapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!