Hírek

2016.05.24. 08:34

Leszakadt az ég - Veszprém megyére is riasztást adtak ki

Ahogy a meteorológusok ígérték, megérkezett a hidegfront, esővel, széllel és ennek minden mellékhatásával. Az éjjel, nyugat felől érkező front kelet felé terjeszkedik.

Perei Dóra

Rossz hír, hogy az éjféli órákig több helyen számíthatunk zivatarra. A reggeli órákban a középső országrészben jelentősebb mennyiségű (20-35 mm) csapadék is hullhat. Délután és este nagyobb számban az ország északkeleti harmadában, északi megyéiben várhatóak zivatarok, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) szél, felhőszakadás (20-40 mm) is előfordulhat. Ezeken a területeken néhol akár heves zivatar is kialakulhat. Nyugaton változékony, szeles, záporos, hűvösebb időre van kilátás. Délnyugaton valamivel kevesebb zápor és néhány órás változó napsütés kísérheti a hűvös szelet. A kezdeti napsütést követően aztán keleten is egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Jelenleg egyébként országszerte elsőfokú viharkészültség van érvényben.

Fotó: Penovác Károly

Éjjel aztán egyre kevesebb csapadék hullik, majd észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Nyugaton erős marad az északnyugati szél, de szinte mindenhol élénk, szeles idő várható. Szerdán kora hajnalban az előrejelzések szerint elvonul a front és ismét kisüt a nap. Napközben mérsékelten meleg, változóan napos-felhős, helyenként záporokkal tarkított idő lesz. A nyugati és a keleti országrészben időnként erősebb északias szél fújhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!