Hírek

2017.02.11. 18:30

Látványos kocsonyák versengtek

A zsűri tagjait senki sem irigyelte a XI. kocsonya-szépségversenyen szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

A faluházban Újpest alpolgármestere, Nagy István, továbbá Vastag Gábor keramikus, Németh Lajos meteorológus, valamint Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke töprengett hosszú időn át azon, hogy a harminc kocsonya közül melyeket ítéljék a legszebbeknek. A község óvodásaitól kezdve a veterán motorosokon és a csukás kocsonyával előrukkoló strandüzemeltetőkön át a piros arannyal dekoráló önzetlen vöröskeresztesekig számos csoport, civil társaság, baráti kör, intézményi csapat fogott össze, hogy induljanak a legszebb kocsonyáért járó címért.

Munkában a zsűri a badacsonytördemici kocsonya-szépségversenyen: Nagy István, Vastag Gábor, Németh Lajos, valamint Fenyvesi Zoltán Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amellett, ahogy az lenni szokott, fáradságot nem kímélve vidéki versenyzők ugyancsak oda-utaztatták remekeiket, így nem hiányoztak a környékbeli településekről érkezettek mellett például a kitartó mesztegnyőiek sem. A sok klasszikus, kerámiatálban tálalt gusztusos kocsonya mellett készültek valóságos remekművek, például csirkecombból, retek, kukorica, sőt, még negró cukorka és kerámiamalac felhasználásával is. Akadt emeletes kocsonya és készült több szemet gyönyörködtető kollázs zöldségekből, de gusztusos gyümölcskocsonya-variációk ugyancsak kellették magukat. A zsűri kizárólag a küllemet, a szépséget pontozta és nem titkolták, hogy némely esetben nem a legszebb kocsonyákat kóstolnák meg szívesen. Viszont elárulták, hogy mindannyian rajonganak a hagyományos ételért, bár vallották, hogy a készítést inkább a család hölgytagjaira bízzák. A versenyen fellépett a Tördemic Néptánc-együttes felnőtt és utánpótlás csoportja, volt süteményvásár és tombola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!