Hírek

2016.08.10. 20:20

Lassabb a haladás - Szeptemberben több út felújítása is véget ér

Tüskevár, Zirc, Várpalota – A végéhez közeledik több útfelújítás is a megyében, ám a munkák befejezéséig még több helyen kell forgalomkorlátozásra számítania az autósoknak.

Marton Attila

Több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket a 8-as úton érvényben lévő sebességkorlátozások miatt.

Azt panaszolták, látszólag befejeződött a Tüskevártól a megyehatárig tartó közel tízkilométeres szakaszon az út felújítása, ám ennek ellenére hatvan kilométer per órás sebességgel lehet csak haladni.

Fotó: Penovác Károly

A felvetéssel megkerestük a Magyar Közút Zrt.-t. Kérdéseinkre azt írták, az útszakaszon a kivitelezés még folyamatban van. Bár az aszfaltozási és burkolatjel-festési munkák befejeződtek, egyéb utómunkálatok – padkaépítés, árokrendezés – miatt a műszaki átadásig, várhatóan szeptember elejéig érvényben marad az ideiglenes forgalomkorlátozás. Két héten belül megszűnik viszont a forgalomkorlátozás a 82-es főút Gyulafirátót és Eplény közötti hét kilométeres szakaszán, ahol a társaság közlése szerint szerdán megkezdődött a műszaki átadás. Várpalotán elkészültek a burkolatfelújítással, így ott megszüntették már az ideiglenes korlátozásokat.

A fentiek mellett az olaszfalui elágazó és Zirc közötti két és fél kilométeres szakaszon, valamint Devecser és Kolontár térségében végeznek még útfelújítást, amelyek forgalomkorlátozással járhatnak, a munkák befejezési határideje mindhárom esetben szeptember vége. Az autósoknak a sebességkorlátozás mellett bizonyos szakaszokon útszűkületre is számítania kell.

A társaság az említett szakaszok mellett nem kezd útfelújításba máshol a megyében idén, a Várpalotát elkerülő út építését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bonyolítja le, az útszakasz várhatóan 2017 végére készül el.

A Magyar Közút Veszprém megyében mintegy 3,7 milliárd forintból újít fel idén útszakaszokat összesen 29 kilométeren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!