Hírek

2006.07.28. 02:29

Kráterré változott életek

Balatonfűzfő - Az ipari balesetekben elhunytaknak is emléket állít az a szobor, amelyet 25 millió forintból a Nitrokémia Zrt. készített közterületen. Augusztus 29-én lep-lezik le, a gyár fennállásának 85. évfordulóján.

nincs nev

Még ugyanabban az évben, november 30-án volt egy sav-üzemi robbanás is. Szintén megrázó élményt jelentett számára, amikor 2000. január 15-én éjjel 1 óra 40 perckor a lőporszállító robbant fel. Az áldozatnak, akit ismert, két kisgyermeke volt, a tragédiáról a családot személyesen ő értesítette. Úgy véli, hogy a balesetek emberi mulasztások sorozata következtében történ-tek. Régebben megfordult a fejében, hogy munkahelyet vált, azonban a szakmai ki- hívások, a család maradásra bírták. - Számomra nem csupán azok az áldozatok, akik bal-esetben haltak meg, hanem azok is, akik az éveken át végzett vegyipari tevékenység során szerzett egészségkárosodás miatt vesztették életüket, illetve az egykori igaz- gató, Szabó Kornél is, akit koncepciós perbe fogtak és 1948-ban kivégezték. A szobor örök mementóként az ő tragikus sorsuknak is emléket állít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!