Hírek

2017.07.07. 19:23

Konyhakést szorított a saját apja torkához

VESZPRÉM Meglehetősen erőszakosan követelt pénzt nevelőapjától az a férfi, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

Az eset tavaly január elsején, kora délután történt egy Balatonfűzfőhöz közeli faluban, ahol az ittas T. J. heves szóváltásba keveredett az apjával, aki fekvőgipszben pihent az ágyán. A 48 éves vádlott 20 ezer forintot követelt, mondván, két hete gondoskodik járásképtelen apjáról, emellett az állatok gondozása is rá maradt.

Hozzátette, a korábban eladott tehén árából is jár neki pénz. A szintén ittas apa elengedte a füle mellett a követelést, amin a fiú begurult, kiment a konyhába, ahonnan egy 17,5 centiméter pengehosszúságú késsel tért vissza. Bal kézzel lefogta az apját, a jobb kezében tartott kést pedig a nyakához szorította, miközben ezt kiabálta: „Mit képzelsz te, anyám haldoklik, te meg nem csinálsz semmit?! Én gondozom az állatokat, és még pénzt sem adsz?"

Az apa könnyebb sérülést szenvedett a késtől, mindenesetre jobbnak látta, ha átadja a bankót. A sértett áthívta lakásukba egyik ismerősét, akinek a vádlott elmondta sérelmét, miért is tett kést apja nyakához. Ezek után apa és fia együtt italozott tovább. Egy idő után az apa jobban át-gondolta a dolgot s felhívta a rendőröket.A bíróság önbíráskodás bűntette miatt az alkalmi munkákból élő T. J.-t négy évre felfüggesztett két év börtönre ítélte.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!