Hírek

2017.04.10. 13:39

Új könyvesbolt nyílt Veszprémben

Veszprém – Új tulajdonossal nyitott újra az év elején bezárt könyvesbolt a belvárosban.

Marton Attila

Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója elmondta, az üzletet Latinovits Zoltánról akarták elnevezni, végül a veszprémi hagyományokra tekintettel ismét Kölcsey Ferenc nevét vette fel a bolt. Az üzletben májustól a hét egyik napján a nyugdíjasok, másik napon pedig a pedagógusok és diákok vásárolhatnak kedvezménnyel.

Fotó: Penovác Károly

Porga Gyula polgármester kiemelte, a városnak fontos, hogy a bezárt üzlet helyén ismét könyvesbolt nyílik. Hozzátette, ez a kereskedés nem csupán egyszerű üzlet, hanem szellemi közösséget is jelent. Makk Károly filmrendező, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke üdvözölte a bolt megnyitását, majd középiskolás diákokkal beszélgetett, és könyvét is dedikálta.

Elhangzott, az üzlet – amely a kiadó első vidéki könyvesboltja – könyvbemutatóknak és író-olvasó találkozóknak is helyet ad majd. A megnyitón József Attila Hazám című versét olvasta fel Kiss T. István, a Pannon Várszínház színésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!