Hírek

2016.10.22. 10:50

Kincsek a kapolcsi vásártéren

Kapolcs - Öröm azt látni, hogy a települések széles körben folytatják tevékenységüket, próbálnak megfelelni a Kárpát-medence kihívásainak és a régióból választanak testvértelepülést.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal üdvözölte III. Kapolcsi Állat- és Gépbemutatóra érkezett több, mint harminc kiállítót és az érdeklődőket, a falu és az erdélyi Mákófalva közti testvértelepülési szerződés aláíróit Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés nevében. Az alelnök azt kívánta, hogy hosszú éveken át tölthessék meg tartalommal a testvértelepülési szerződést a falvak.

Hozzátette, hogy az új programokkal is kiegészülő és immár hagyományos vásár iránt egyre nagyobb az érdeklődés a határon túlról is. Szólt továbbá arról, hogy a kormány támogatásával a Kapolcsi Értéktár támogatásban részesült, így folytatódhat az ezzel kapcsolatos munka, az értékőrző tevékenység. Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere szerint mindenképpen folytatása kell, hogy legyen a vásárnak és a testvértelepülési kapcsolatnak egyaránt.

A kapolcsi vásárban a diszeli esztergályosok is bemutatkoztak. A képen a tíz éves Szabó Milán esztergál

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Both György mákófalvai alpolgármester köszönte a meghívást és ajándékokat adott át Göntér Gyulának, majd a két települési vezető aláírta a szerződést. Márta István a mákófalvai kapcsolat több, mint húsz éves előzményeiről szólt, Hoffner Tibor az összefogással létrejött Kapolcsi Értéktár céljáról beszélt, Juhász Ferenc a Limousin és a Blonde d' Aquitaine Tenyésztők Egyesületének elnöke az egyesület nevében köszönte meg hogy az első kihelyezett kiállításukat megtarthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!