Hírek

2015.04.25. 12:50

Kigyulladt a királyszentistváni szemétlerakó (frissítve)

Lángra kapott a királyszentistváni szemétlerakó szombaton, ahol lomtalanításból származó hulladék gyulladt meg.

Kovács Erika

Veszprémi és Balatonfűzfői tűzoltók vonultak a helyszínre szombat délután.

Tűzoltó autókat, füstöt és homokhalmoknál dolgozó markoló gépeket láttunk, mire odaértünk a hulladék kezelőhöz szombaton délután. Hajmáskér térségében, a Continental pályától ugyanis hatalmas füstcsóvára lettünk figyelmesek 14 órakor.

- Előfordulhat olyan éghető anyag a lomtalanításból származó hulladékban, ami lángra kaphat – közölte tűz keletkezési helyének közelében, a királyszentistváni hulladéklerakóban Czaun János, az Észak-balatoni Regionális Települési Szelektív Hulladék Kezelési Önkormányzati Társulás elnöke.

Mint mondta, tűz keletkezhet például üvegszilánktól, vagy vegyi anyagtól. Eddig még soha nem gyulladt meg az ilyen jellegű hulladék sem a telepen. A tüzet a kommunális hulladék kezelésénél azzal védik ki, hogy rétegekben helyezik el és mindegyik közé földet szórnak. A mostani tűzben nem történt személyi sérülés, és nem keletkezett anyagi kár sem. Megtudtuk, a telepről a tűz keletkezésétől kezdve két percen belül értesítették a tűzoltókat, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az oltást.

Lapunk szeretett volna közelebb menni az oltáshoz a fotózás miatt, de erre az elnöktől munkavédelmi okok miatt nem kaptunk engedélyt.

A telepen 2011 májusában volt tűz, amely hétszázmilliós kárral járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!