Hírek

2017.04.23. 08:27

Kétszáz cserkész gyűlt össze a Veszprémvölgyben

Veszprém – A tettre kész fiatalok közösségtudatáról, kreativitásáról és társadalmi felelősségvállalásáról beszélt Ovádi Péter önkormányzati képviselő a szombati kerületi cserkésznapon.

Leitner Vera

A képviselő hozzátette, öröm látni ezeket az értékeket a cserkészek közösségében, akárcsak azt, hogy a város által alapított Veszprémi Ifjúsági Közalapítványon keresztül a rendezvény segítésére szánt támogatás jó helyre került.

Zeitler Gusztáv, a 126. számú Szent Imre cserkészcsapat parancsnoka, a cserkésznap főszervezője elmondta, a IV. cserkészkerület három megyét ölel fel, Veszprémet, Fejért és Komárom-Esztergomot, innen érkeztek szombaton a Kolostorok és kertek völgybe a cserkészcsapatok, összesen legalább kétszáz fővel.

– Veszprémben három csapat is működik, ők mindhárom jelen van, valamint a több faluban is működő nemesvámosi és a zirci csapat érkezett még a megyéből – mondta el a főszervező, s hozzátette, a többek között Székesfehérvárról, Bicskéről, Duna-mentéről is érkező fiatalokkal együtt összesen körülbelül tíz csapat képviseltette magát a rendezvényen. Zeitler Gusztáv elmondta, a Szent Imre-csapat régóta szervez április-május környékén hasonló cserkészeseményeket, de ilyen nagyszabású rendezvényre a kerületben második alkalommal került most sor.

– Nagyon nagy lelelkesedéssel vettek részt a gyerekek a korábbi programokon is, a kézműves foglalkozások ilyenkor a legnépszerűbbek, de például a mászótorony, az ügyességi feladatok is közkedveltek. Mindenki megtalálja azt, ami az ízlésének megfelel.

A cserkészeket és az érdeklődőket nemcsak a Kolostorok és kertek völgyében, de a Gulya-dombon és a belvárosban is érdekes programok várták. A fentieken túl íjászbemutatón, terepíjász-versenyen, vízi cserkészjátékokon, városismereti vetélkedőn vehettek részt, de meglátogathatták a viadukt lábánál található víziközmű kiállítását vagy a láthatatlan kiállítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!