Hírek

2017.07.09. 09:40

Jó ütemben halad a tanuszoda építése Sümegen

SÜMEG - Jó ütemben halad a tanuszoda építése. A létesítmény a régi strand területének egy részén épül, a helyet átadta a város az államnak.

Tóth B. Zsuzsa

A régi strand területének másik részén a Zöld város projekt keretében csónakázó tó , kültéri fitnesz park, kocogó pálya és vendéglátó hely kialakítása szerepel a tervek között.

Mindez jól illeszkedik majd a tanuszodához, akárcsak a közelben felépülő kézilabda munkacsarnok. Annak még a nyáron átadják a területét, a közbeszerzés idén lezárulhat, jövő májusban akár állhat is a csarnok.

Kültéri medencék viszont nem épülnek, és kérdéses az is, hogy a jövőben ott alakítanának-e ki strandot, pedig a termálvíz adott a helyszínen.

A sümegi tanuszoda látványterve
Fotó: Archiv

Az uszodának pedig már működnie kellene, az eredeti elképzelés alapján 13 hónap alatt készült volna el, azonban a rétegvizek és források miatt csúszott a kivitelezés.

Az építkezés az idei év elején kezdődött el, miután a pótmunka kerettel kapcsolatos megállapodások befejeződtek. Azóta látványos a haladás, az épületre felkerültek a gerendák is már, a kivitelezés talán októberre elkészülhet, de azt követi a gépészeti berendezés. Van rá esély, hogy még idén átadják az uszodát, de a szerződésben jövő év februárját jelölték meg.

A csarnok oldalfalai mozgathatóak lesznek, nyáron szinte szabadtéri strand érzetét kelti majd a létesítmény. A 25 méter hosszú nagymedence versenyeknek is helyet adhat. A távolabbi jövőben pedig welnesz fürdő és szálloda is épülhet a városban, a 84-es út mellett, Sümeg északi határában. Ahhoz az önkormányzat magánkézben levő területeket vásárolna. A kivitelezés csakis befektetővel valósulhat majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!