Hírek

2017.05.27. 19:48

Jeles évfordulók ünnepe - Gyermek- és városnap Badacsonytomajon

Badacsonytomaj - Ezerhúsz éve élnek itt őseink, büszkék lehetünk erre és megállhatunk fejet hajtani őseink előtt.

Tóth B. Zsuzsa

Megfogadhatjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a település tovább éljen, fejlődjön és virágozzék.

Erről beszélt ünnepi köszöntőjében Krisztin N. László, a város polgármestere a Gyermeknappal egybekötött Városnapon.

Krisztin N. László a 18. életévüket most betöltött helyi fiatalokat köszönti
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Fontos, hogy ilyen sokan együtt ünnepeljünk, azért is, mert a Városnap célja, hogy együtt legyünk, elbeszélgessünk. Azok, akik egész évben elrohannak egymás mellett, pár szólt válthassanak egymással. Ezért kell a Városnap. Különleges apropója az idei ünnepnek, hogy nagyon sok nevezetes időpont kapcsolódik 2017-hez városunk életében. Nemrég ünnepeltük az iskola épület átadása 30. évfordulóját és a badacsonytomaji iskolaügy 240 éves évfordulóját. 55 éves a könyvtárunk, 10 éve az önkormányzat működteti az Egry József emlékmúzeumot és 30 éve Párizsban átvehették elődeink a Szőlő és bor nemzetközi városa címet, amit azóta is büszkén visel Badacsonytomaj.

A legkisebbeket rengeteg játék várta az ünnepen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Nekünk nagyon fontos, hogy a badacsonyi szőlő és bor megmaradjon, biztosítson jövedelmet sok családnak, Ezért a képviselő testület az idei évet a Badacsonyi szőlő és bor évévé avatta. Ez és a sok más évforduló is azt bizonyítja, hogy jó itt, Badacsonytomajon élni, jó együtt lenni – tette hozzá Krisztin N. László. Az ünnepségen a polgármester adta át a posztumusz pro urbe emlékérem kitüntetést Lasztovicza Jenő részére özvegyének. A képviselő testület tagjai a hagyományok szerint köszöntötték a 18. életévüket most betöltött helyi fiatalokat. Asbóth Viktória, Borda Fanni, Csillag Mercédesz Verita, Feller Brenda, Fülöp Dominik, Márton László, Péntek Patrik László, Puha Cintia, Ruhmkorf Dzsesszika Alexandra, Samu Adrienn Dzsesszika, Söptei Fanni, Szabó Dóra Mária, Szőke Áron, Tobak Dominik és Virág Csongor kapott emléklapot idén. A Városnap Szűcs Judit koncertjével, Dévényi diszkóval folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!