Hírek

2017.01.22. 18:31

Jég varázs – sokan húztak korcsolyát

Herend – Két hete, a hideg idő beköszöntekor gondolta azt a HATESZ Egyesület, hogy téli sportolásra alkalmas helyet biztosít a helyi fiataloknak. Szerették volna kihasználni a tó jege által nyújtott lehetőséget.

Molnár Sándor

A megvalósítás komoly előkészületeket igényelt. Le kellett lapátolni a havat és a latyakot a jégről. Leverték a nagyobb buckákat, lesöpörték, és pénteken friss vízzel felöntötték a területet, hogy a rendezvényre tükör jég várja a vendégeket. A szervezők munkáját siker koronázta, mert közel 30 centiméteresre hízott a jég és ragyogó napsütés fogadta az érdeklődőket vasárnap délután.

A szervezők forró teával, forralt borral és süteményekkel várták a II. Kori Buli résztvevőit Fotó : Molnár Sándor

– Teával, forralt borral, zenével készültünk és megkértük a résztvevőket, hogy aki tud, hozzon saját készítésű süteményt. A múlt héten 30-40 emberre számítottunk, de közel 200-an jöttek, ez váratlanul ért minket. Most, ahogy elnézem a jeget, ezt túl fogjuk szárnyalni. Nagyon pozitív a fogadtatás, mindenki hálás, a sütemények is szépen szaporodnak az asztalon – tájékoztat Ujhelyi Gábor a II. Kori Buli egyik szervezője.

Jég varázs

20 évvel ezelőtt húzott legutóbb korcsolyát Téglás Miklós, aki az idősebb korosztályt képviseli a sok fiatal között a tavon. – Nagy elánnal nekiindultam és mindjárt estem is egyet, akkor visszazökkentem a valóságba, azóta módjával korcsolyázom, de részemről nagyon örülök a lehetőségnek – számol be tapasztalatairól a művelődési ház igazgatója.

A korcsolyázók összeálltak egy csoportképre a tavon

– Örülünk neki, hogy több év után kijelölt területen lehet korcsolyázni a herendi tavon. Nem is tudom, hogy korábban volt-e erre példa, hogy hivatalosan rá lehessen jönni a jégre. Köszönjük a civil közösségnek, hogy ezt megszervezte – mondja Fódi Tamás és már suhan is tovább a jégen, hogy ismerősöket keressen.

A vidám program Herend Park közössége és Herend Város Önkormányzata együttműködésével jött létre, a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!