Hírek

2017.08.20. 16:51

Humorral és anekdotákkal fűszerezett menüt kínáltak

A Bede Róbert és Szőke András koprodukciójában elkészített kolbászos bablevest és rozmaringos karajt is megkóstolhatták a látogatók, akik ellátogattak a Szaléziánum ünnepi programjaira vasárnap.

Leitner Vera

A Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központba betérők nem egy egyszerű főző show emlékével lettek gazdagabbak vasárnap kora délután, mikor is Bede Róbert szakács és Szőke András rendező, színész, humorista tartott ízekben, anekdotákban és konyhai műhelytitkokban gazdag bemutatót. Az érdeklődők természetesen nem távoztak üres gyomorral, hiszen valamennyi elkészült ételt megkóstolhatták.


Az összeszokott páros valódi főzőműsorhoz hasonló légkört teremtett a Szaléziánum udvarában, ahová az íncsiklandó illatok már az első percektől fogva vonzották a látogatókat. A látványos show közben Bede Róbert hasznos praktikákat osztott meg a készülő kolbászos bableves és rozmaringos karaj kapcsán, míg Szőke András kisegítő szakácsi teendői mellett lelkesen állt a vendégek rendelkezésére, készségesen szolgálva ki a közönség valamennyi éhes tagját. A rotyogó lábosok és edények felett elhangzott például a kapor dicsérete, hogy az ókori rómaiak savanyúkáposzta folyamatos összerázásától remélték egykor annak megsavanyodását, de az élő műsor egy pontján Bede Róbert azt is megtanította a jelenlévőknek, hol találhatók az állaton a sertés egyes részei. A főző show-n résztvevők így nem csupán azt tapasztalhatták meg, milyen az, ha a műsor nem stúdióban, hanem alig egy asztalnyira vagy éppen karnyújtásnyira zajlik, de az elkészített fogásokat élesben, rögtön azok elkészülte után, le is tesztelhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!