Hírek

2016.01.28. 09:03

Holland gyakorlat – A robbantás mellett ma már éleslövészet és útlezárás is várható

Várpalota, Veszprém – A robbantás mellett ma éleslövészetet is tart a holland királyi haderő a Várpalota Challenge 2016 gyakorlat keretében. A katonák lezárják a Tés és Várpalota közötti utat is.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról több alkalommal is beszámoltunk, február közepéig tart a Holland Királyi Hadsereg 43. Gépesített Dandár egy zászlóalj-harccsoportjának, illetve egy műszaki zászlóaljának gyakorlata megyénk lőterein. A szerdán indult robbantási gyakorlat ma tovább folytatódik, az MH Bakony Harckiképző Központ hivatalos lőtéri értesítője szerint egészen január 29-ig számíthatnak a térségben élők nagy zajhatással járó robbantásokra.

Holland katonák robbantási gyakorlaton 2014 tavaszán az újdörögdi lőtéren. Fotó: A szerző

Emellett nagy zajhatással járó tüzérségi éleslövészetet is tartanak csütörtökön a hollandok a Várpalota feletti csörlőházi lőtéren, emiatt egész napos útlezárás várható a Tés és Várpalota közötti, a lőteret kettészelő úton. A hivatalos értesítő szerint reggel fél nyolctól egészen este tíz óráig lesznek útlezárások 15-90 perces időtartamban. Érdemes résen lenni, hiszen 7.30-tól például 50 percen át nem lehet majd áthaladni az érintett szakaszon, de például 15.30-tól 16.45-ig 75 percre, 18.15.-től 19.35-ig pedig újabb 70 percen át zárják az utat biztonsági okok miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!