Összetartó, jó közösség - Hatvanéves érettségi találkozót tartottak Sümegen

2017. május 30., 10:00 szerző: Tisler Anna
komment
SÜMEG - Boldogan köszöntötték egymást a Kisfaludy gimnázium 1957-ben végzett osztályának tagjai május 26-án, a hatvanéves érettségi találkozón.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hat évtizeddel ezelőtt 39 öregdiák fogadta meg a banketten, hogy ötévente részt vesz a találkozón, tartja a kapcsolatot egykori diáktár-saival. Legtöbben így is tettek. Ahogy múltak az évek, egyre többen lettek, akik betegség miatt már nem vállalták az utazást, vagy már csak társaik emlékében élnek tovább.


A hatvanéves érettségi találkozó résztvevői	Fotó: Tisler Anna
A hatvanéves érettségi találkozó résztvevői Fotó: Tisler Anna

A hatvanéves találkozóra tizenketten érkeztek Sümegről, Ajkáról, Veszprémből, Keszthelyről, Nagykanizsáról, és egy volt diák Budapestről. Az egykori sümegi gimnazistáktól megtudtuk, hogy ők az intézmény fenn-állása 100. évében ballagtak. Összetartó, jó közösségként töltötték a négy évet. Sokan a környező falvakból jártak be. Hamar összekovácsolta őket a tudásvágy, mindenki komolyan vette a tanulást. Kiváló tanáraik voltak. Szeretettel és hálával emlékeznek osztályfőnökükre, Varga Lászlóra és az igazgatóra, Homér Hannára.

A találkozón felidézték a diákévek emlékeit, valamint telefonszámot cseréltek, hogy a következő találkozóig tudják egymással tartani a kapcsolatot.

Tisler Anna

2017. május 30., 10:00 szerző: Tisler Anna

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...