Hírek

2017.06.29. 18:23

Haraptak a halak a tikkasztó hőségben is Csopaknál

CSOPAK - Az Olaszrizling-hétvége rendezvénysorozat keretében tizenhatodik alkalommal tartották meg a felnőtt horgászversenyt a stégen, közben halászléfőző versenyt is rendeztek.

Szendi Péter

Rekkenő hőség fogadta azokat a csapatokat, amelyek neveztek a már hagyományosnak számító horgászversenyre. - Meghívásos alapon került sor a halfogó vetélkedésre.

Négy csapat mérte össze tudását, nevezetesen a Garázsmenet, ez a régi Volán, a Balatoni, a Herendi és mi, a Csopak-Paloznak Horgászegyesület - tájékoztatta lapunkat Hideghéthy Csaba egyesületi titkár. A legnagyobb halat Széles Imre, a Garázsmenet horgásza fogta, egy 740 grammos kárászt.

Ennek ellenére negyedikek lettek a csapatversenyben. Harmadik lett a Balatoni Horgászegyesület, a herendi csapat végzett a második helyen, míg az első helyezett a Csopak-Paloznak Horgászegyesület lett. A parton javában rotyogott a halászlé. Hat főzőcsapat mérte össze tudását. Két bajai alakulat is nevezett, ők hazai recept alapján dolgoztak, így a kondérból nem hiányozhatott a tészta sem.

Minden bizonnyal a zsűrinek is ízlett a főztjük, hiszen a Bajai Halászléfőzők Bajnokok Klubja, végül győzött. Második lett a Balatoni Horgászegyesület, harmadik pedig a Horgászstégért Baráti Társaság. Az elmaradt gyermekhorgászversenyt a tervek szerint július 2-án tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!