Hírek

2016.08.21. 14:20

Fúvószenekarok találkozója

Sümeg - Muzsikálva, három irányból érkeztek a zenészek a Kisfaludy térre, ahol második alkalommal rendezett nemzetközi fúvószenekari találkozót öt együttes.

Tisler Anna

A sümegi rendezvényre eljöttek az olaszországi testvérvárosból, Vobarnóból, és együtt zenéltek a helyiekkel. Érkeztek a csehországi Netolicéból, Zalaegerszegről, valamint Vonyarcvashegyről mazsorettcsoporttal együtt.

A program felvonulással kezdődött. A zenekarok a Kisfaludy téren közösen eljátszották az Üdvözlet című számot és a Losonci indulót.

Öt fúvószenekar együtt zenélt a belvárosban, ahol Kovács László alpolgármester köszöntötte őket, majd az arénába vonultak Fotó: Tisler Anna

A megjelenteket Kovács László alpolgármester köszöntötte, majd a sümegi zenekar vezetője, Püspöki János ajándékot adott át a karnagyoknak, a zalaegerszegi Farsang Lászlónak, a vonyarcvashegyi Kiss Tamásnak, a vobarnói Gilberto Salvinak, valamint a netolicei Michal Veselinek. A vendégek örömüket fejezték ki a meghívásért. A zenészek a belvárosból felvonultak a vár alatti arénába, ahol mindannyian koncertet adtak.

A zenekaroknak Papp Imre önkormányzati képviselő is ajándékot adott át. A koncertek után a fúvósok közös esti programot szerveztek. Sokan ismerősként üdvözölték egymást, hiszen a zenekarok tagjai között több évre nyúlik vissza a kapcsolat, a barátság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!