Futás a békéért - Jó hangulatú sportrendezvény

2017. február 17., 20:09 szerző: Leitner Vera fotós: Balogh Ákos
komment
Veszprém - A sporton keresztül a béke fontosságára hívja fel a figyelmet az a nemzetközi akció, melyhez csatlakozva rendőrök és katonák futottak együtt péntek délelőtt a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a közterület-felügyelet képviselőivel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Második alkalommal rendezték meg a futás napját Veszprémben a Betekints-völgyben, az idei alkalom megszervezése a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság feladata volt.

Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, a kezdeményezés 1948-ban indult el Franciaországból, ahol Henri Debrus százados létrehozta a Counsil International du Sport Militaire (CISM) elnevezésű szervezetet, hogy a sporton keresztül ráirányíthassa a figyelmet a béke fontosságára a különböző nemzetek hadseregei között.

A résztvevők 2017 métert futottak tegnap a Betekints-völgyben
Fotó: Balogh Ákos

- Társadalmi feladatokat is ellátunk, az akció által részt kívánunk venni a mozgás és az egészséges életmód propagálásában. Ha egy fiatal a kezdeményezést látva kedvet kap a sporthoz, már eredményes volt a megmozdulás - mondta el a rendőr ezredes, aki maga is lefutotta a távot.

A résztvevők a közös bemelegítést követően 2017 métert futottak a Betekints-völgyben, az idei évben több mint 170 fő regisztrált az akcióra. A részvétel önkéntes volt, mindenkit örömmel láttak, aki társaival együtt szeretett volna kiállni a nemes ügyért. A jó hangulatú futáshoz idén csatlakoztak a közterület-felügyelők is.

A megyei rendőrség a jövő évi esemény szervezői feladatait a MH 54. Veszprém Radarezrednek adta át.

 

Leitner Vera

2017. február 17., 20:09 szerző: Leitner Vera fotós: Balogh Ákos

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...