Hírek

2016.12.03. 17:21

Felgyulladt a második gyertya lángja

Veszprém – Vizsgáljuk meg, hol áll Krisztus az életünkben, mondta Darnai János, a Padányi Katolikus Iskola lelkiigazgatója a Szentháromság téren.

Balla Emőke

Advent második vasárnapja előtt meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját a Szentháromság téren. Ovádi Péter önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy most minden a várakozás jegyében teli, az adventi koszorú fénye bevilágítja életünket, árnyékokat vet a falakra. Karácsony után a fények kialszanak, az árnyékok azonban ott maradnak. Jó volna, ha a szeretet és a megbecsülés nemcsak az ünnep része lenne, hanem egész évben velünk lehetne, mondta. Darnai János, a Padányi Katolikus Iskola lelkiigazgatója úgy fogalmazott: az adventi időszakban elmélyedünk, talán nyitottak vagyunk az isteni üzenetre: álljunk meg, gondolkodjunk el életünkről, családunkról, munkánkról, vizsgáljuk meg életünket Krisztus szemüvegén keresztül. Vajon mennyire része az életünknek? Krisztus meg akar lepni az ő ajándékával, késznek kell lennünk, hogy befogadjuk. Ha csak az ajándékok megvásárlásával törődünk, összeroskadunk majd a teher alatt, de Isten az, aki a legnagyobb ajándékot adja.

A koszorú második gyertyáját Ovádi Péter gyújtott meg. Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója elmondta, a családokat naponta adventi programok várják a város kulturális intézményeiben, a Szaléziánumban, az Agórában, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, a Laczkó Dezső Múzeumban és a Művészetek Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!