Hírek

2017.07.17. 18:27

Eszközfejlesztések küszöbén áll az ajkai kórház

AJKA Szeretnék mindenkit megnyugtatni, folyamatban van egy modern CT beszerzése, és ebben az átmeneti időszakban is elvégzik a betegeink vizsgálatát a veszprémi kórházban - hangsúlyozta Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház új főigazgatója.

Penk Tímea

A szülész-nőgyógyász főorvost július 11-én nevezték ki az ajkai kórház főigazgatói feladatainak az ellátására.

- Nagy megtiszteltetésként, és egyúttal kihívásként élem meg a kinevezést. Az ajkai lakosok megérdemlik a törődést és az egészségügyi ellátásuk javulását célzó intézkedéseket, amelyek a terveim között szerepelnek - mondta Nagy Zoltán, akinek a felesége gyermekorvosi körzetet lát el a városban. A főigazgató elmondta, hogy a családtagok közül is többen az orvosi pályát választották.

Nagy Zoltán
Fotó: Penk Tímea

- A helyi egészségügyi viszonyokat látva kettősség él bennem: egyrészt van egy gyönyörűen felújított kórház, egy kiváló orvosi és szakdolgozói gárda, másrészt elavultak a műszaki berendezések - ismertette a főigazgató. Hozzátette, elsődleges tervei között szerepel a korszerű diagnosztikai lehetőségeket biztosító eszközök beszerzése, valamint a humán erőforrás pótlása. A helyi szakképzési intézménnyel már tárgyalásokat folytat az egészségügyi dolgozók oktatásáráról.

- A betegek ellátásához, biztonságához, komfortérzetéhez az egészségügyi „háttérdolgozók" munkájára is szükség van - hangsúlyozta Nagy Zoltán, aki a főigazgatósága előtti napokban elmaradt Semmelweis-napot szeretné utólag megtartani, és megköszönni a kórház dolgozóinak az odaadó munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!