Eszközfejlesztések küszöbén áll az ajkai kórház

2017. július 17., 20:25 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea
komment
AJKA Szeretnék mindenkit megnyugtatni, folyamatban van egy modern CT beszerzése, és ebben az átmeneti időszakban is elvégzik a betegeink vizsgálatát a veszprémi kórházban - hangsúlyozta Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház új főigazgatója.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szülész-nőgyógyász főorvost július 11-én nevezték ki az ajkai kórház főigazgatói feladatainak az ellátására.

- Nagy megtiszteltetésként, és egyúttal kihívásként élem meg a kinevezést. Az ajkai lakosok megérdemlik a törődést és az egészségügyi ellátásuk javulását célzó intézkedéseket, amelyek a terveim között szerepelnek - mondta Nagy Zoltán, akinek a felesége gyermekorvosi körzetet lát el a városban. A főigazgató elmondta, hogy a családtagok közül is többen az orvosi pályát választották.

Nagy Zoltán
Fotó: Penk Tímea

- A helyi egészségügyi viszonyokat látva kettősség él bennem: egyrészt van egy gyönyörűen felújított kórház, egy kiváló orvosi és szakdolgozói gárda, másrészt elavultak a műszaki berendezések - ismertette a főigazgató. Hozzátette, elsődleges tervei között szerepel a korszerű diagnosztikai lehetőségeket biztosító eszközök beszerzése, valamint a humán erőforrás pótlása. A helyi szakképzési intézménnyel már tárgyalásokat folytat az egészségügyi dolgozók oktatásáráról.

- A betegek ellátásához, biztonságához, komfortérzetéhez az egészségügyi „háttérdolgozók" munkájára is szükség van - hangsúlyozta Nagy Zoltán, aki a főigazgatósága előtti napokban elmaradt Semmelweis-napot szeretné utólag megtartani, és megköszönni a kórház dolgozóinak az odaadó munkájukat.

Az ajkai kórház egy 2001-es döntésnek köszönhetően jutott a CT-hez az akkori országgyűlési képviselő, Ékes József közbenjárásának köszönhetően. A 2014-ben lefolytatott felülvizsgálat megállapította, hogy a gép elavult. Noha több pályázati kiírás állt rendelkezésre, a CT-t működtető vállalkozó nem szerzett be új gépet, és a korábbi kórházvezetés sem fordított erre pénzt a fejlesztések során. Az elavult berendezésen a kornak megfelelő vizsgálatokat nem lehet elvégezni, így azonnali hatállyal leállította az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság. Az ajkai betegek vizsgálatát jelenleg a mentőszolgálattal és a veszprémi kórházzal kötött szerződés alapján a megyeszékhelyen végzik az új gép beszerzéséig.

Penk Tímea

2017. július 17., 20:25 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...