Hírek

2015.08.17. 15:37

Leszakadt az ég Veszprém felett is, életveszélyesek az utak

Veszprém - Özönvíz-szerű eső zúdult a megyeszékhelyre, ahol a csatornák alig győzik elvezetni a hirtelen érkezett nagy mennyiségű csapadékot.

Szám Dorottya

Híreink szerint az egész megyében felhőszakadások vannak, széllel, csökkenő hőmérséklettel. Úgy tudjuk, a tűzoltókat is egyre többen hívják víz kiszivattyúzás miatt. Az utakon, járdákon sok helyen hömpölyög a víz.

Folyóvá változott a Szent István utca Veszprémben a lezúduló esővíztől
Fotó: Penovác Károly

Kiöntött a Malom-tó, pincéket szivattyúznak Tapolcán. Részletek itt.

Menet közben azt tapasztaltuk, hogy Veszprém és Felsőörs között balesetveszélyes a közlekedés: a földekről a hatalmas mennyiségű sáros, földes víz ráömlik a főútra, ahol több centis folyóként megállásra kényszeríti az autókat és csak lassan, lépésben lehet áthaladni rajta.


 

A Paloznakról Alsóörs felé vezető szakaszon - különösen Lovasig - rengeteg kavics mosódott az aszfaltra az útmenti területekről. 

Az árkok végig színültig teltek vízzel, veszélyes a közlekedés.

Felső mosás

A gazdák és a kerttulajdonosok nagy örömére a hosszú aszályos időszak után megérkeztek az életet jelentő esők, azonban nem a várt formában. A hirtelen lezúduló csapadék sem a terményeknek, sem a közlekedőknek nem kedvezett. A veszprémi utakon sok helyen képtelen volt elvezetni a hirtelen leömlő csapadékot a csatornahálózat.

Felső mosás. A babonások szerint elég megmosni a kocsinkat ahhoz, hogy végre jöjjön egy kiadós eső
Fotó: Szám Dorottya

A Budapesti úton csak lassan tudtak haladni a az autósok, a gyalogosok pedig ha tehették, a vízfelverődések miatt kerülték a forgalmas utat, tető fölé húzódtak, vagy a plázában rekedtek. A pláza alatt parkolók sem voltak egyszerű helyzetben, néhol öt centiméteres esővíz borította a mélyen fekvő területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!