Hírek

2016.05.02. 17:31

Döbbenet! Szexuális erőszak fényes nappal

Pápa - Csendes volt az Erzsébet-liget ottjártunkkor, mondhatni békés. Teljesen más arcát mutatta, mint április 22-én, pénteken reggel, amikor egy fiatal lány szexuális erőszaknak esett itt áldozatul.

Polgár Bettina

Az esetet követően az Erzsébet-ligetben sétálva kérdeztük meg az arra járókat, hogyan érintették őket a történtek. A liget Török Bálint utcai bejáratától nem messze három fiatal lány üldögélt egy padon. Beszélgettek, zenét hallgattak. Nevük elhallgatását kérve elmondták, hallottak a nemrégiben itt történtekről. – Több internetes portálon, közösségi oldalakon is láttuk, hogy keresik az elkövetőt. Mi nem féltünk lejönni a ligetbe, mert úgy gondoljuk, akit ilyen sokan, ilyen nagy erőkkel igyekeznek előkeríteni, az előbb-utóbb meg is lesz – fogalmazott az egyik középiskolás lány.

A bűncselekmény helyszíne: a pápai Erzsébet-liget

Egy kétgyermekes édesanya kérdésünkre elmondta, szintén értesült a történtekről, és ennek hatására ismét leült a gyermekeivel megbeszélni, mi a teendő, ha idegen ember próbál velük szóba elegyedni. – Bármennyire is szeretnénk, mi, szülők, sajnos nem vigyázhatunk állandóan a gyermekeinkre. Azonban azt megtehetjük, hogy a lehetőségekhez mérten felkészítjük őket a váratlan, veszélyes helyzetekre – mutatott rá az édesanya. – Egyébként számomra különösen érthetetlen, hogyan történhetett ez meg fényes nappal, hiszen az Erzsébet-liget a Várkerttel ellentétben kevésbé bokros, kevésbé ágas-bogas, jobban belátható a környezete – fűzte hozzá.

Egy fiatal pár a néhány száz méterre fekvő Várkertben sétált. Mind mondták, bíznak abban, hogy minél előbb rendőrkézre kerül az elkövető. – A vasútállomásról jöttünk, elmentem a barátnőm elé – kezdte a pár férfi tagja. – Nyugodtabb vagyok, ha elkísérhetem. Amikor valamilyen okból kifolyólag mégis egyedül kell megtennie a belvárosba vezető utat, azt javaslom neki, inkább kerülje el a ligetet és a Várkertet, ezek helyett válassza a biztonságosabbnak tűnő, jól kivilágított utcákat – hangsúlyozta a fiatal férfi.

Mint beszámoltunk róla, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon nyomozócsoport alakult az elkövető kézre kerítése érdekében. A rendőrség közleménye szerint a szexuális erőszak bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi 28-30 év körüli, 170-175 centiméter magas, kissé kövérkés, pocakos, két első metszőfoga szabálytalan. Feje kerek, haja világosbarna, elöl kopaszodó. A férfi a bűncselekmény elkövetésekor szürke hosszúnadrágot, hasonló színű kabátot, valamint fekete bakancsot és hátizsákot viselt. A hatóság kéri, aki felismeri az elkövetőt vagy bármiféle információval rendelkezik a hollétéről, valamint a bűncselekményről, értesítse a rendőrséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!