Hírek

2016.06.01. 17:04

Botrány: fekáliaszagban fuldokolnak a lakók

Ajka-Tósokberénd - Nem lehet ablakot nyitni, mert akkora bűz áramlik be a lakásainkba – erről panaszkodtak az emberek Ajka-Tósokberénden.

Kovács Erika

A lakók, mások mellett Burján Károly, és felesége, Molnár Anna arról beszélt, hogy a közelükben levő szürkeiszap tározóra tudomásuk szerint fekáliát hordanak, és ez a probléma több mint egy éve fennáll. Életüket ez teljesen ellehetetleníti, nem lehet ablakot nyitni, nem tudnak az udvaron tartózkodni. Arról is hallottak, hogy a közeli általános iskolában a gyerekeket néha sem viszik ki az udvarra, akkora bűz van a fekáliától, amit hatalmas, lefedett teherautókkal hordanak a tározóra, információjuk szerint rekultivációs célból. Arról is tudomást szereztek, hogy nemcsak itthonról, hanem külföldről is szállítanak ide fekáliát.

Molnár Csaba (balról), Molnár Anna és Burján Károly

Molnár Csaba azt említette meg, hogy két nappal ezelőtt ebéd után szerettek volna pihenni az udvaron, de ez lehetetlen volt, mert gyomorforgató szag árasztotta el a környéket, de ez sajnos rendszeresen előfordul. A lakók nagyon elkeseredtek, mert nem véletlenül építették házaikat ebbe a szép kertvárosi környezetbe, de életüket immár hosszú ideje teljesen megkeseríti a gyakran elviselhetetlen bűz.  A lakók szerették volna közelről megnézni, hogy mit hordanak a közelükbe, de a területet sorompókkal és vaskapukkal lezárták.

Azt tervezik, ha változás nem történik, akkor az illetékes minisztert is megkeresik az ügyben. A későbbiekben megkeressük az illetékeseket.

Címkék#Ajka#bűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!