Hírek

2016.10.20. 13:25

Börtön jár a kuka-rugdosásért

Ajka - Egy ittas férfi ismét rács mögé kerül, mert agresszíven viselkedett az utcán szerelmi bánatában.

Mátételki András

Az ajkai H. Sándor börtönbüntetésének végén, 2014 tavaszán egyre kedvezőtlenebb híreket hallott barátnőjétől, aki már nem akart további kapcsolatot fenntartani a vádlottal, ezért készült a szakításra. A 40 éves, hideg-meleg burkolóként dolgozó férfi ebbe nem nyugodott bele. Szabadulása másnapján, május 27-én este hét órakor összetalálkozott az egyik ajkai büfében a barátnőjével, aki első ránézésre megállapította, hogy a férfi ismét ittas.

Tartott attól, hogy kötekedni fog, netán egyéb agresszív dolgot is elkövet, ezért telefonon értesítette a rendőrséget. A járőrök figyelmeztették H.-t, hogy ne lépjen kapcsolatba volt barátnőjével. A szórakozóhelyen nem is történt semmilyen balhé, ám jó két órával később már újból rendőrt kellett hívni.

H. Sándor ugyanis úgy fél tíz körül megjelent a nő albérleti lakása előtt, ahol jól megrugdosta, lökdöste a kukákat miközben hangosan kiabált, ordibált.

Az ajkai bíróság az ítélete indoklásában úgy fogalmazott, hogy a vádlott kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást keltsen. A férfit garázdaság vétsége miatt 90 nap elzárásra ítélték. Csakhogy a törvényszék szigorított a döntésen, s H. Sándort jogerősen fél éves börtönbüntetéssel sújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!