Hírek

2016.03.04. 13:29

Fákat csavart ki, kastélyt tépázott, és házat döntött össze a viharos szél

Litéren a művelődési házra dőlt egy fa, Hajmáskéren potyogott a vakolat a kastélyról, Nemesvámoson összedőlt egy ház a viharos szélben.

Marton Attila

A viharos erejű szél egy közel tízméteres fát szakított ki a helyéről péntek reggel, ami a litéri művelődési ház tetőszerkezetére dőlt.A balesetben nem történt személyi sérülés.

A közel tízméteres fát a viharos erejű szél csavarta ki a helyéről, amely rádőlt az épületre, kárt okozva a tetőszerkezetben, az épület falszerkezete nem sérült meg, közölte érdeklődésünkre Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltóőrnagy. Hozzátette, a fát a balatonfűzfői, siófoki és veszprémi tűzoltók több órás munkával emelték le az épületről.

 

Fotó: Tóth Sándor

Hajmáskéren, a Tábori úton lévő kastély tetejéről tégla, cserép és vakolatdarabokat sodort az úttestre. A lehulló törmelék veszélyeztette a személy és járműforgalmat, ezért a helyszínre riasztott Pétfürdői Hivatásos Tűzoltók a lehullott törmeléket eltávolította, majd az érintett területet kordonnal és veszélyt jelző tábla kihelyezésével lezárta. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nemesvámoson a Kossuth utcában egy lakatlan, romos, düledező épület lett a szél martaléka. Az épület közvetlen veszélyt nem jelent az településen lakók részére. Az önkormányzat kordonszalaggal lezárta a járdát a gyalogos forgalom elől, továbbá táblával jelölte a veszélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!