Hírek

2017.08.11. 14:04

Belekóstoltak a katonaéletbe az extrém táborban

Újdörögd – Katonai pályára irányító táborban vett részt huszonnyolc fiatal a hét során az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterein.

Balogh Ákos

Több különböző feladattal készültek a katonák azoknak az érdeklődő fiataloknak, akik úgy gondolták kipróbálnák milyen a katonaélet és a katonáskodás. Korai ébresztő, reggeli testmozgás, rend és fegyelem, feladatok és csapatmunka jellemezte leginkább az elmúlt napjait a résztvevő hat lánynak és huszonkét fiúnak, amit a legkevésbé se bántak.

Az egyhetes tábor legizgalmasabb része talán az újdörögdi katonai gyakorlótéren zajlott, ahol a fiatalok tábori körülmények között több napot is eltöltöttek, közben pedig paintball fegyverekkel sajátították el a különböző harcászati manővereket, épületek elfoglalását, sérültek kimenekítését.

Schucha Ádám százados az MH Bakony Harckiképző Központ 9. Kiképző Századának parancsnoka elmondta az idei táborban tíz tavalyról visszatérő táborozó is volt ezért úgy döntöttek, hogy egy komolyabb szintre emelik ez évben a tábor katonai feladatait. - Ez azt jelenti, hogy egy kicsivel nagyobb fizikai megterhelést terveztünk, tágabb képzési intervallumban, helyet kapott a katonai közelharc és egy komolyabb csillagtúrát is teljesítettünk a fiatalokkal – fogalmazott a százados.

Király Liliána Pécsről érkezett a táborba, amellett, hogy rendkívül élvezte a hetet a tizenhét éves lány érdeklődésünkre elmondta, legjobban az a balatoni foglalkozás tetszett neki, amikor egyenruhában gyakorlófegyverekkel mehettek a vízbe. Ezt kiemelte Tippán Márk is, ő várpalotai, tizenöt éves, valamint abban is nagy egyetértés volt közöttük, akárcsak a többi táborozóval, hogy a katonai vagy rendőr hivatást választanák majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!